ΑΘΗΝΑ
17:02
|
03.05.2024
Οι πολύτιμες υπηρεσίες της UNRWA στους αμάχους της Γάζας μπορεί να σταματήσουν από αύριο δίχως καύσιμα.
Ανθρωπιστική βοήθεια από την οργάνωση του ΟΗΕ στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματικό προειδοποιητικό τελεσίγραφο απηύθυνε απόψε εκπρόσωπος της οργάνωσης του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWΑ, με αφορμή την προσπάθεια του Ισραήλ να εμποδίσει ως σήμερα (18 μέρες πολέμου) την τροφοδοσία του παλαιστινιακού θύλακα με καύσιμα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ προειδοποίηση πως εάν δεν εξασφαλιστεί ως αύριο το βράδυ (Τετάρτη) ο ανεφοδιασμός των υπηρεσιών τής θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα.

¨Εάν δεν πάρουμε καύσιμα επειγόντως, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Λωρίδα της Γάζας ως αύριο βράδυ» ανέφερε επί λέξει η ανακοίνωση.

Αρχικά, ο γενικός επιτελάρχης του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Χέρτζι Χαλέβι, είπε πως καταβάλλονται κάποιες προσπάθειες για την πρόσβαση «καυσίμων» στη Λωρίδα Γης Γάζας μόνον, όμως,  όπου χρειάζεται για να αποτραπεί ακόμη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

Ο ίδιος σε απειλητικό ύφος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται «να επιτρέψει» να φθάσει στα χέρια της Χαμάς «ούτε σταγόνα» από καύσιμα.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνοντας πως καύσιμα δεν θα εισέλθουν στη Γάζα, μετά από αναφορές ότι η Χαμάς έχει θέσει έναν τέτοιο όρο, μεταξύ άλλων, για την απελευθέρωση 50 ομήρων διπλής υπηκοότητας, προσθέτοντας:

Τα καύσιμα δεν θα μπουν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς τα χρειάζεται για την επιχειρησιακή της υποδομή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Οικουμενικός Πατριάρχης: Βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας είναι η πίστη στην Ανάσταση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα