ΑΘΗΝΑ
18:21
|
28.04.2024
«Μαύρη σελίδα και της δικής μας ιστορίας» δήλωσε ο Μακρόν, τονίζοντας στον Νετανιάχου ότι «Δεν είστε μόνοι, είναι κοινός ο εχθρός».
Συνάντηση Μακρόν-Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που επισκέφθηκε το εβραϊκό κράτος, συνέκρινε την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου με το Ολοκαύτωμα, αναφερόμενος στη μαζική σφαγή εβραίων από τους ναζί στο Μπάμπιν Γιαρ και στην Άννα Φρανκ καθώς απαριθμούσε τις φρικαλεότητες των ισλαμιστών: «Η Χαμάς σφαγίασε, η Χαμάς αποκεφάλισε, η Χαμάς έκαψε μωρά ζωντανά, η Χαμάς βίασε, η Χαμάς απήγαγε ομήρους».

«Όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γάλλοι υποστήριξαν την αντιναζιστική αντίσταση, σήμερα η διεθνής κοινότητα ενώνεται υπέρ του Ισραήλ», συνέχισε. «Η βαρβαρότητα της Χαμάς απειλεί τους εβραίους, απειλεί τη Μέση Ανατολή, απειλεί την Ευρώπη, απειλεί τον κόσμο».

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε τη Γάζα «θύλακα του ISIS».

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταστρέψουμε τη Χαμάς στη Γάζα. Θα διαλύσουμε τη μηχανή του τρόμου, θα διαλύσουμε την πολιτική δομή της. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας. Και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουμε τους Παλαιστίνιους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο».

«Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί», τόνισε ο Νετανιάχου, περιγράφοντας τον βασικό στόχο του πολέμου.

Ο Μακρόν πρότεινε από την πλευρά του ο διεθνής συνασπισμός που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και την Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος να διευρυνθεί για να περιλάβει και τον πόλεμο κατά της Χαμάς, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Συρία, να πολεμήσει επίσης κατά της Χαμάς», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νετανιάχου μετά την συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πληθυσμό για την «αλληλεγγύη και τα συναισθήματα» της Γαλλίας, λέγοντας ότι και για την χώρα του, που θρηνεί 30 Γάλλους νεκρούς, η επίθεση της Χαμάς αποτελεί «μαύρη σελίδα και της δικής μας ιστορίας». «Δεν είστε μόνοι» , είπε.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους δήλωσε ότι η τρομοκρατία «είναι ο κοινός μας εχθρός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα