ΑΘΗΝΑ
12:07
|
06.05.2024
Τα 2 φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν μεταξύ των νησιών Χέλγκολαντ και Λάνγκεουντ, ενώ μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας νεκρός.
Πηγή: seatrade-maritime.com
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ναυτικοί έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας. Αγωνία υπάρχει για ακόμη τέσσερις ναυτικούς που αγνοούνται.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων στη θάλασσα, τα δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στον γερμανικό όρμο μεταξύ των νησιών Χέλγκολαντ και Λάνγκεουντ γύρω στις 5.30 το πρωί (τοπική ώρα). Δεν ήταν άμεσα σαφές τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν τα δύο πλοία.

Το ένα από τα δύο, το «Verity», πιθανότατα βυθίστηκε ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Δύο ναυτικοί διασώθηκαν, ένας ανασύρθηκε νεκρός, αλλά το υπόλοιπο πλήρωμα αγνοείται. Συνολικά στο «Verity» βρίσκονταν επτά άτομα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυαγών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανέφεραν οι διασώστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το δεύτερο πλοίο, το «Polesie», όπου επιβαίνουν 22 άνθρωποι, εξακολουθεί να πλέει. Το «Verity», με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ. Το «Polesie» έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική Λα Κορούνια.

Ερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα