ΑΘΗΝΑ
10:04
|
27.04.2024
Η ανακοίνωση της Πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.

Σε παρόμοιες συστάσεις προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα οι ηγεσίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πυρά με ένοπλες ομάδες στο νότιο Λίβανο, όπου η φίλα προσκείμενη προς το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ σε δηλώσεις του προειδοποιεί ότι αν η Χεζμπολάχ εμπλακεί στις συγκρούσεις, ο «Λίβανος θα πληρώσει το τίημα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο δεξαμενόπλοια χτύπησαν οι Χούθι

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα σχέδια αποστολής Patriot στην Ουκρανία

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα