ΑΘΗΝΑ
07:24
|
01.03.2024
Η ανακοίνωση της Πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας έρχεται μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στο Ισραήλ.

Σε παρόμοιες συστάσεις προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα οι ηγεσίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πυρά με ένοπλες ομάδες στο νότιο Λίβανο, όπου η φίλα προσκείμενη προς το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ σε δηλώσεις του προειδοποιεί ότι αν η Χεζμπολάχ εμπλακεί στις συγκρούσεις, ο «Λίβανος θα πληρώσει το τίημα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 10 τα παιδιά στη Γάζα που πέθαναν από πείνα και δίψα

Γάζα: Σφαγή 112 πεινασμένων Παλαιστινίων έξω από το νοσοκομείο αλ Σίφα

Πού δρουν οι περισσότερες συμμορίες ανηλίκων

Η Υπερδνειστερία δεν ξεχνά και δεν ξεχνιέται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα