ΑΘΗΝΑ
19:33
|
27.04.2024
Ενσωματώνεται στο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας Patriot
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μνημόνιο συμμετοχής της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Sky Shield ενέκρινε χθες, Τετάρτη, η βουλγαρική κυβέρνηση οδεύοντας να γίνει μέλος της κοινής συμφωνίας ευρωπαϊκών χωρών για προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

Επί του θέματος έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της βουλγαρικής κυβέρνησης και των υπουργείων Άμυνας 14 άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως αναφέρει το News.bg.

«Αυτό θα βελτιώσει την ικανότητα της Βουλγαρίας να ενσωματωθεί στο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και να συμμετέχει στο ενιαίο σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία Sky Shield παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους, από τη Γερμανία και εστιάζει στην ενίσχυση της αεράμυνας στην Ευρώπη και στη βελτίωση του συντονισμού σε αυτόν τον τομέα. Επί του παρόντος, 19 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ουδέτερων χωρών όπως η Αυστρία και η Ελβετία, έχουν ενταχθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν αυτών, η Γερμανία ετοιμάζει ένα χειμερινό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, για τη δημιουργία αμυντικού συστήματος κατά των ρωσικών επιθέσεων σε υποδομές. Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του Γερμανο-Ουκρανικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, Iris-T6 και Gepard.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα