ΑΘΗΝΑ
04:03
|
02.05.2024
Έτοιμο το Ισλαμαμπάντ για ένα σχέδιο απέλασης από την 1η Νοεμβρίου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως από το Αφγανιστάν.
Η ειδοποίηση ήρθε μόλις λίγες μέρες πριν την λήξη της διορίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις 5 ημέρες απομένουν στους «παράτυπους» μετανάστες (συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων Αφγανών πολιτών) να εγκαταλείψουν οικειοθελώς (;) το Πακιστάν, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης που πάρθηκε εντός του μήνα, με σκοπό την απέλασή τους.

Ο υπουργός Σαρφράζ Μπούγκτι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ισλαμαμπάντ, σημείωσε ότι το Πακιστάν είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με σχέδιο για την απομάκρυνση όλων των «παράτυπων» μεταναστών μετά την 1η Νοεμβρίου.

Προειδοποίησε επίσης, ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα αρχίσουν επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων μετά την εκπνοή της ισχύος της διορίας αυτής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα αναληφθεί δράση κατά οποιουδήποτε βρεθεί να εμπλέκεται στη διευκόλυνση ή στο κρύψιμο μεταναστών.

Αποδιοπομπαίοι τράγοι εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας

Ο Υπουργός δήλωσε ότι αποφάσισε την απέλαση αφού βρέθηκε ότι Αφγανοί υπήκοοι εμπλέκονταν σε εγκλήματα, λαθρεμπόριο και επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του στρατού, συμπεριλαμβανομένων 14 από τις 24 επιθέσεις αυτοκτονίας φέτος.


Όλοι οι παράτυποι μετανάστες πρέπει να ταυτοποιηθούν. Το κράτος διαθέτει πλήρη στοιχεία. Θέλω άλλη μια φορά να κάνω έκκληση να φύγουν όλοι οι παράτυποι μετανάστες εντός της προθεσμίας.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν υπόσχεται πως αυτοί που εγκαταλείπουν οικειοθελώς τη χώρα θα λαμβάνουν βοήθεια για να φύγουν από το Πακιστάν, όπως προετοιμασία των εγγράφων τους, άδεια για συνάλλαγμα και μεταφορά.

Προσωρινά κέντρα που συστάθηκαν από την κυβέρνηση θα αναλάβουν την υπόθεση των μεταναστών, κυρίως Αφγανών, πολλοί από τους οποίους ζουν για χρόνια στο Πακιστάν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα