ΑΘΗΝΑ
09:16
|
03.05.2024
Το BBC «αγαπάει τη Χαμάς» σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ στο X.
Οι «δημοσιογράφοι του BBC» με λεζάντα «αγαπάμε την Χαμας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επίσημος λογαριασμός του κράτους του Ισραήλ στο X, βρήκε «αστείο» σκετσάκι Ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού, που κατηγορεί το BBC για ανοικτή υποστήριξη στη Χαμάς, μεγαλοποιώντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, αφιερώνοντας, μάλιστα, το βίντεο στο βρετανικό μέσο.

Το σκετσάκι, το οποίο μετέδωσε το τηλεοπτικό πρόγραμμα Eretz Nehederet (Μια Υπέροχη Χώρα) στον τηλεοπτικό σταθμό Rainbow 12 του Ισραήλ, παρουσιάζει δύο «δημοσιογράφους» του βρετανικού μέσου, όπου στο «ρεπορτάζ» για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί, κατηγορούν το Ισραήλ και υποστηρίζουν έκδηλα τη Χαμάς, αλλοιώνοντας τα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών.

«Ορίστε κάποια νέα για τον πόλεμο στη Γάζα. Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο σκοτώνοντας εκατοντάδες αθώους ανθρώπους… περισσότερους, περισσότερους! Πολύ καλύτερα», λέει η «δημοσιογράφος, δίνοντας εντολή στο κοντρόλ να «ανεβάσει» τον αριθμό των νεκρών, για να συγκινήσει το «βρετανικό κοινό» υπέρ των Παλαιστινίων.

Στη συνέχεια, χωρίς αιδώ, εμφανίζουν «ντοκουμέντο» με χάρτινη σαΐτα να ρίχνει πυρηνική βόμβα στη θέση του νοσοκομείου στη Γάζα.

«Λάβαμε αυτό το βίντεο από την Χαμάς, την πιο αξιόπιστη, μη τρομοκρατική οργάνωση» αναφέρει ο ανταποκριτής, και συνεχίζει «έχω απαίσια νέα, το αμερικάνικο Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως το Ισραήλ δεν βομβάρδισε το νοσοκομείο».

Το βίντεο συνεχίζει σατιρίζοντας την αμφισβητούμενη συνομιλία δύο μαχητών της Χαμάς που παραδέχονται ότι χτύπησαν οι ίδιοι το νοσοκομείο.

«Δεν πειράζει, μπορεί να είχε και μερικούς γκέι μέσα στο νοσοκομείο, έτσι είναι η ζωή, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις» εμφανίζεται να λέει ένας από τους «μαχητές».

Αυτή η ανάρτηση στο X από μεριάς του Ισραήλ έρχεται μετά τον πρόσφατο βομβαρδισμό ενός ακόμη νοσοκομείου, την αμφισβήτηση των νεκρών Παλαιστινίων από τον Τζο Μπάιντεν και τον θάνατο 23 εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα