ΑΘΗΝΑ
15:20
|
03.05.2024
«Υπογράψτε και διαδώστε την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός!»
Κάθε μέρα που περνάει χάνονται όλο και περισσότερες ζωές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει επείγουσα έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες αμάχων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε σωτήρια βοήθεια για τους ανθρώπους στη Γάζα εν μέσω μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής καταστροφής. 

Εγκλήματα πολέμου συνεχίζουν να αφανίζουν ολόκληρες οικογένειες, να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, και να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι απώλειες ανάμεσα στους αμάχους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιά, είναι πρωτοφανείς. Κάθε μέρα που περνάει χάνονται όλο και περισσότερες ζωές, ενώ η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα επιδεινώνεται. 

Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, μεταξύ άλλων λόγω αδιάκριτων και άλλων παράνομων επιθέσεων. Πάνω από το 1/3 των θυμάτων είναι παιδιά, ενώ αμέτρητα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια.  

Παράλληλα, η σκληρή πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ εμποδίζει την είσοδο νερού, τροφίμων και καυσίμων, με αποτέλεσμα περισσότερα από 2 εκατ. άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας να αγωνίζονται να επιβιώσουν. Η ανθρωπιστική καταστροφή λόγω του 16ετούς παράνομου αποκλεισμού της κατεχόμενης Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ μονάχα να επιδεινωθεί πρόκειται αν δεν σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις. 

Κάθε μέρα που περνάει οι θάνατοι αμάχων στη Γάζα συνεχίζουν να αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό εν μέσω των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών, που ξεκίνησαν ως απάντηση στις φρικτές επιθέσεις στο Ισραήλ από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες, οι οποίες είχαν συνέπεια τον θάνατο 1.400 ανθρώπων και απαγωγές αμάχων. 

Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς και άλλων ένοπλων ομάδων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ οι συνεχιζόμενες αδιάκριτες επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ θέτουν σε κίνδυνο αμάχους.  

Η κατάπαυση του πυρός θα βάλει τέλος στις παράνομες επιθέσεις, θα σταματήσει τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών στη Γάζα και θα επιτρέψει στους οργανισμούς αρωγής να μεταφέρουν σωτήρια βοήθεια, ενώ θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για διαπραγματεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων. 

Η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών αυτής της σύγκρουσης, με την κατάργηση του συστήματος απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, είναι σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ. 

Για να προστατευτούν οι άμαχοι και να μπει τέλος στον αδιανόητο ανθρώπινο πόνο, είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να δράσει άμεσα.

«Υπογράψτε και διαδώστε την έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός!» 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα