ΑΘΗΝΑ
07:48
|
27.04.2024
Στο ταμείο ανεργίας χιλιάδες εποχικοί πυροσβέστες εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών καταγγέλλει ο πρόεδρος Θανάσης Ψαρόπουλος.
Συμβασιούχοι πυροσβέστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πετάει στα αζήτητα αυτούς που χαρακτήριζε «ήρωες» στις φωτιές και τις πλημμύρες, κάνοντας επιδοματική πολιτική εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών, στέλνοντάς τους στο ταμείο ανεργίας, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών Θανάσης Ψαρόπουλος.

«Σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία, 500 ευρώ ταμείο ανεργίας μόνο όσοι έχουμε τα ένσημα. Μας δίνουν 500 ευρώ για να καθόμαστε, είναι καθαρή επιδοματική πολιτική. Μπορούν να μου δώσουν άλλα 300 ευρώ και να δουλεύω όλο το χρόνο, είναι απλό … Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έχει προσδιορίσει ότι μόλις 500-700 άτομα θα απορροφηθούν στην ΕΜΟΔΕ, την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων», για το οποίο όπως είπε ο κ. Ψαρόπουλος σε άλλο σημείο «ελπίζω ότι θα μας δώσουν ειδική μοριοδότηση».

«Οι σταθμοί της Πυροσβεστικής μένουν εκτός. Οι σταθμοί βογγάνε, πασχίζουν. Δεν βγαίνουν τα ρεπό, είναι χιλιάδες τα οφειλόμενα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι εποχικοί, αυτοί με τις μπεζ στολές, είμαστε έτοιμοι. Με προεδρικό διάταγμα του 2020, εδώ και τρία χρόνια. Με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό. Συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα συμβάντα. Και αυτή τη στιγμή μας πετάνε έξω … Ξαναρχίζουμε το Μάιο. Υπάρχουν δύο “σειρές”, του 2019 και του 2020. Η “σειρά” του 2020 έχει ακόμη ένα χρόνο, ουσιαστικά θα τους ξαναπροσλάβουν 1η Μαΐου για να απολυθούν πάλι», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε εξάλλου ότι το δημοσιονομικό κόστος η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το αντέξει, «θα πάρει δικαστική αστυνομία, παίρνει αστυνομία συνέχεια, παίρνει ο στρατός. Αλλά ένα σώμα δίπλα στον πολίτη καθημερινά, σε πλημμύρες, φωτιές, αστικές φωτιές, παροχή βοήθειας, χιόνια, είναι αποδεκατισμένο … Υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, εμείς όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και όλους εμάς να πάρουν, πάλι μένουν 1.000 θέσεις κενές».

Εξήγησε ότι σύμφωνα με τον σχετικό νόμο 3938/2011 και το άρθρο 15 για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, «μπαίνεις από εποχικός, γίνεσαι πενταετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις μαζί με το μόνιμο προσωπικό. Τώρα, οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος, διά στόματος του πρωθυπουργού  …. 5.500 κόσμος δούλευε μέσα από αυτόν … Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Αυτά τα οχήματα, για να οδηγηθούν πρέπει να υπάρχει τεχνογνωσία. Για να λυθεί το πρόβλημα στην Πυροσβεστική χρειάζονται προσλήψεις. Άμεσες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα», τόνισε ο κ. Ψαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα