ΑΘΗΝΑ
06:20
|
19.05.2024
Οβίδα έπληξε την έδρα της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο.
Η σημαία του Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οβίδα έπληξε χθες Σάββατο (28/10) την έδρα της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (FINUL στα γαλλικά, UNIFIL στα αγγλικά), ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, στο δεύτερο παρόμοιο συμβάν αφού εντατικοποιήθηκαν οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Οβίδα έπληξε το εσωτερικό της βάσης» Νακούρα, ανέφερε ο Αντρέα Τενέντι, εκπρόσωπος της FINUL στον Λίβανο, μέσω X (του πρώην Twitter). Διευκρίνισε πως δεν εξερράγη και δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές. Συμπλήρωσε πως οι κυανόκρανοι προσπαθούν να εξακριβώσουν από πού βλήθηκε.

«Ισραηλινή οβίδα διαπέρασε τσιμεντένιο τοίχο» του αρχηγείου της FINUL, στον νότιο Λίβανο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα, δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στον λιβανέζικο στρατό υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα οι ανταλλαγές πυρών είναι πρακτικά καθημερινές ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το ισχυρό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ αφότου ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Πάνω από 1.400 ισραηλινοί και ξένοι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν από εκείνη την ημέρα στις επιθέσεις εκατοντάδων μαχητών της Χαμάς εναντίον τομέων της ισραηλινής επικράτειας. Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί έκτοτε τη Λωρίδα της Γάζας και το υπουργείο Υγείας του θύλακα έκανε λόγο χθες για πάνω από 8.000 νεκρούς, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα