ΑΘΗΝΑ
11:06
|
03.05.2024
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο ένας εκ των συνεληφθέντων ήταν επικεφαλής ομάδας αλλοδαπών, που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του πλοίου.
Παρεμπόδιση απόπλου πλοίου και συλλήψεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Ρόδο χωρίς στέγη και τροφή, προσπάθησαν χθες να μπουν σε πλοίο, ώστε να μεταβούν σε οργανωμένες δομές και να υποβάλουν αιτήματα ασύλου, καθώς η Ρόδος δεν διαθέτει κέντρο υποδοχής.

Όπως ανέφερε με νεότερη διορθωμένη ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ενός 41χρονου και ενός 53χρονου, οι οποίοι κατηγορούνται για απείθεια και παρακώλυση θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Το Λιμενικό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, πως ο 41χρονος άνδρας ήταν «επικεφαλής ομάδας αλλοδαπών που είχαν συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου, παρεμπόδισαν την ομαλή φόρτωση οχημάτων και επιβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα την καθυστέρηση απόπλου του».

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πηγάδια Καρπάθου-Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου- Θήρας και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

«Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών» αναφέρει το Λιμενικό προσθέτοντας ότι στο πλοίο επιβιβάστηκαν και 40 αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα