ΑΘΗΝΑ
19:10
|
02.03.2024
Συμμετέχει στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.
Από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, ακατάλληλα κτίρια και μία κυβέρνηση, η οποία προωθεί την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, καλώντας τους γονείς να συμμετέχουν στους Συλλόγους γονέων των σχολείων τους, αλλά και να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Κοντεύει Νοέμβρης και όπως σε όλα τα σχολεία, έτσι και στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία μετράμε χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε γενική παιδεία αλλά και στους καθηγητές χορού, κινηματογράφου και εμπειροτέχνες μουσικούς. Χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς σχολικές μεταφορές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σχολικά κτίρια ακατάλληλα, παλιοί στρατώνες, πλάι σε νεκροταφεία, σε κοντέινερ, συστεγαζόμενα με μαθητές νομάδες, κάποια να κρέμονται και στο χείλος του γκρεμού, χωρίς υποδομές. Σχολεία χωρίς ελέγχους στατικότητας, χωρίς συντηρήσεις με αποτέλεσμα να πέφτουνε σοβάδες και να πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή βροχή… Χωρίς να πληρούν δηλαδή τις προϋποθέσεις της ασφάλειας καταρχήν για τους μαθητές αλλά και τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους .

Εμείς οι γονείς από την άλλη καλούμαστε να βάζουμε κάθε χρόνο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, συγγράμματα, ωδεία, φροντιστήρια, αθλητισμό, πολιτισμό. Να αγωνιζόμαστε καθημερινά να μην τους λείψει τίποτα και απέναντι μας να έχουμε ένα κράτος που θριαμβολογεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας πετώντας μας ψίχουλα που τα βαφτίζει αυξήσεις, χαϊδεύοντας παράλληλα όλους όσους καθημερινά κερδοσκοπούν στην αγορά που η Κυβέρνηση ονομάζει κυνικά ελεύθερη.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει «νέα μέτρα», υπερασπιζόμενο την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής συζητώντας την αναθεώρηση του άρθρου 16 ανοίγοντας τον δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φράζοντας στα παιδιά μας τον δρόμο για το δικαίωμά τους στην μόρφωση και στο δικαίωμά τους να ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο. Η είσοδος στα πανεπιστήμια έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την γεμάτη τσέπη.

Φτάνει λοιπόν! Όχι άλλη μια χρονιά χαμένη!

Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας τα δικαιώματα τους, για αυτά που τους αξίζουν!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν την δράση τους σε κάθε σχολείο με κοινές συναντήσεις με 15μελή μαθητές και καθηγητές, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη από την Θεσσαλία μέχρι την Παλαιστίνη!

Συμμετέχουμε όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 12.00 στα Προπύλαια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Συλλαλητήριο: Οι σεισμόπληκτοι του δήμου Τυρνάβου δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία

Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Συρία

Διαδήλωση στα γραφεία της DoValue: Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα