ΑΘΗΝΑ
08:04
|
01.05.2024
Εκτιμώντας ότι πιθανά σκοπεύει «να ανατινάξει τον εαυτό της», την πυροβόλησαν τραυματίζοντάς την στο στομάχι.
Συναγερμός στο παρισινό μετρό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γυναίκα που εκτόξευσε απειλές σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι πυροβόλησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν μετά από τηλεφώνημα επιβάτη, ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διεθνών Μέσων Ενημέρωσης η γυναίκα που είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με χιτζάμπ, φώναξε «Αλλάχου ακμπάρ» («Ο Θεός είναι ο μεγάλος») και «απείλησε», με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν επιβάτες του συρμού και να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να «απομονώσουν» τη γυναίκα στον σταθμό κοντά στην εθνική βιβλιοθήκη Φρανσουά Μιτεράν στο ανατολικό Παρίσι, γύρω στις 8:30 το πρωί τοπική ώρα, και καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές τους, εκτιμώντας ότι πιθανά σκοπεύει «να ανατινάξει τον εαυτό της», την πυροβόλησαν τραυματίζοντάς την στο στομάχι.

Η εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει δύο έρευνες. Η μία για να διερευνηθούν οι πράξεις και οι προθέσεις της γυναίκας και η άλλη για να διευκρινιστεί εάν η χρήση πυροβόλου όπλου από την αστυνομία ήταν δικαιολογημένη.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό ασφαλείας στη Γαλλία που βρίσκεται σε αυξημένο αντιτρομοκρατικό συναγερμό μετά τη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στις 13 Οκτωβρίου για το οποίο κατηγορείται ένας ισλαμιστής εξτρεμιστής.

Την ίδια ώρα, συνολικά 100 προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας έχουν γίνει από τις 18 Οκτωβρίου σε γαλλικά αεροδρόμια, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον, διευκρινίζοντας πως δεν προέρχονταν όλες από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα