ΑΘΗΝΑ
17:26
|
01.05.2024
«Το κίτρινο αστέρι συμβόλιζε την αδυναμία του εβραϊκού λαού. Σήμερα έχουμε μια ανεξάρτητη χώρα και έναν ισχυρό στρατό».
ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο  πρόεδρος του Ισραηλινού Μουσείου Ολοκαυτώματος «Γιάντ Βασσέμ», Ντάνι Νταγιάν, κατέκρινε τις πράξεις του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, όπου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, φόρεσε το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ, λέγοντας πως «από σήμερα, κάθε φορά που με κοιτάτε, θα θυμάστε τι σημαίνει να μένετε σιωπηλοί μπροστά στο κακό. Όπως οι γονείς μου και οι παππούδες εκατομμυρίων Εβραίων, η ομάδα μου κι εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια».

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του «Γιάντ Βασσέμ» ανέφερε πως η κίνηση αυτή του πρεσβευτή του Ισραήλ «ατιμάζει τα θύματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και το κράτος του Ισραήλ».

Συνέχισε λέγοντας πως «το κίτρινο αστέρι συμβόλιζε την αδυναμία του εβραϊκού λαού και το ότι βρίσκόταν στο έλεος των άλλων. Σήμερα έχουμε μια ανεξάρτητη χώρα και έναν ισχυρό στρατό».

Ο Γλιλάντ Ερντάν δεν είναι ο μόνος που έχει παραλληλίσει την επίθεση της Χαμάς με το Ολοκαύτωμα. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προχώρησε σε απ’ ευθείας συγκρίσεις ανάμεσα στην επίθεση της Χαμάς και το διωγμό των εβραίων από τους Ναζί.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα