ΑΘΗΝΑ
09:14
|
02.05.2024
Σειρήνες ήχησαν στην πόλη Μετούλα στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Φωτ. Αρχείου: Δύο αναχαιτιστές Arrow εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια δοκιμής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στις 18 Ιανουαρίου 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη χρήση της αντιπυραυλικής ασπίδας Arrow, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα το πρωί πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα με στόχο την πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις αναφέρουν ότι τα συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν την τροχιά του πυραύλου και τον αναχαίτισσαν «στην πιο κατάλληλη επιχειρησιακή ώρα και τοποθεσία».

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι της Υεμένης και η αναχαίτισή του σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του αμυντικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας Arrow στον τρέχοντα πόλεμο, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν, επίσης, ότι σήμερα το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν άλλους «εχθρικούς στόχους» —που πιστεύεται ότι ήταν drones— που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. «Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν έξω από το έδαφος του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε εισβολή στο ισραηλινό έδαφος», προσθέτουν.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας ανώτερος αξιωματούχος των Χούθι είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα της Υεμένης είχε στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το νότιο Ισραήλ. «Αυτά τα drones ανήκουν στο κράτος της Υεμένης», είπε ο Αμπντελαζίζ μπιν Χαμπτούρ, πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούτι.

Νωρίτερα, σειρήνες ήχησαν στην πόλη Μετούλα στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, εν μέσω επανειλημμένων επιθέσεων με ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ και των συμμαχικών παλαιστινιακών φατριών, ενώ το πρακτορείο αλ-Μανάρ που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι θέσεις του ισραηλινού στρατού στα σύνορα δέχθηκαν επίθεση από τον Λίβανο και ότι το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμό πυροβολικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα