ΑΘΗΝΑ
23:46
|
27.04.2024
Ο πρόεδρος της οργάνωσης που οργανώνει την πορεία δήλωσε, ότι πρέπει να σταματήσουν οι διώξεις στη Γάζα και καλεί τους Έλληνες να διαδηλώσουν μαζί.
Πορεία στην Τουρκία κατά του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία από όλη την Τουρκία και αποκλεισμό της αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στο Ιντζιρλίκ, στην Κεντρική Τουρκία, θα οργανώσει η ισλαμιστικού προσανατολισμού τουρκική ΜΚΟ «ΙΗΗ Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας».

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που το 2010 είχε στείλει στη Γάζα το πλοίο «Mavi Marmara». Το πλοίο αποτελούσε μέρος του «Στόλου Ελευθερίας» που επιχείρησε να σπάσει τον αποκελισμό της Γάζας και επέβαιναν σε αυτό περίπου 800 ακτιβιστές. Ισραηλινοί καταδρομείς επέδραμαν στο πλοίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 ακτιβιστές και να τραυματισούν 60 άτομα, εκ των οποίων 10 Ισραηλινοί στρατιώτες. Μετά το επεισόδιο αυτό είχαν «παγώσει» οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του, χτες Δευτέρα (30/10), ο πρόεδρος της οργάνωσης Μπουλέντ Γιλντιρίμ προανήγγειλε:

«Κλιμακώνουμε την αντίδρασή μας στις συνεχιζόμενες σφαγές από το ισραηλινό καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Γάζα και προσπαθούμε να γίνουμε η φωνή των καταπιεσμένων. Οργανώνουμε πομπή από όλη την Τουρκία προς την αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ!

«Θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00 στην έδρα της İHH.

«Καλούμε όλους τους πολίτες μας να συμμετάσχουν στο κομβόι και να πουν STOP στις διώξεις στη Γάζα».

Σε συνέντευξή του, σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος της οργάνωσης Μπουλέντ Γιλντιρίμ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από κάθε μέρος της Τουρκίας, από την περιοχή σας, από τη γειτονιά σας, στηρίξτε μας οδηγώντας το αυτοκίνητό σας, περπατώντας, με λεωφορεία, αν δεν μπορείτε να έρθετε, πληρώστε για το λεωφορείο και στείλτε ανθρώπους, ας περικυκλώσουμε τη βάση του Ιντζιρλίκ. Στον πόλεμο του 1967, στον πόλεμο του 1973 και σήμερα, ας δώσουμε μια απάντηση σε αυτούς που είναι στο πλευρό του Νατενιάχου, του αιμοσταγούς «Χίτλερ» του Ισραήλ, του σκλάβου των αμερικανών. Με τη θέληση του Θεού, θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή. Θα επισκεφθούμε το Ανταπαζαρί και την Άγκυρα. Θα παραχωρήσουμε συνεντεύξεις τύπου. Από εκεί θα πάμε στο Ικόνιο και στη συνέχεια στη βάση του Ιντζιρλίκ».

Κάλεσε επίσης τους λαούς του κόσμου, μεταξύ των οποίων και τον ελληνικό, να διαμαρτυρηθούν και να αποκλείσουν τις αμερικανικές βάσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση και για τη δημιουργία σε ολόκληρο τον κόσμο ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού ανάλογο με εκείνο της γενιάς του ’68:

«Καλώ τους λαούς του κόσμου, καλώ τον λαό της Ελλάδας. Να κάνετε μεγάλες διαμαρτυρίες, πήρατε το μέρος του λαού της Παλαιστίνης. Εμείς Θα πάμε στη βάση του Ιντζιρλίκ με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Τουρκικέ λαέ, σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το δρόμο κατά χιλιάδες»…

«Θα το δείτε. Θα διαδηλώσουν στην Ελλάδα, θα διαδηλώσουν και αλλού. Οι αμερικανικές βάσεις θα πολιορκούνται από τους λαούς από εδώ και πέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Στεκόμαστε δίπλα στην ορφανή Παλαιστίνη. Αν αύριο η Γαλλία μείνει ορφανή, θα σταθούμε στο πλευρό της, αν η Ελλάδα μείνει ορφανή, θα σταθούμε κι εμείς στο πλευρό της».

Ζήτησε επίσης από την τουρκική Εθνοσυνέλευση να κλείσει τις βάσεις Ιντζιρλίκ και Kιουρέτζικ στης Τουρκία, ενώ απευθυνόμενος στις ΗΠΑ είπε «αν δεν πιέσετε τον σκλάβο σας, τον “Χίτλερ” Νετανιάχου, θα χάσετε το Ιντζιρλίκ, το Κούρετζικ και όλες οι βάσεις σας σε όλο τον κόσμο που θα πολιορκηθούν από τους λαούς». Σύμφωνα με τον Μπουλέντ Γιλντιρίμ, οι αμερικανικές βάσεις στην Τουρκία αποτελούν μέρος του σχεδίου κατοχής της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα