ΑΘΗΝΑ
21:27
|
30.04.2024
«Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότερα από 3.450 παιδιά και αυξάνονται σε συγκλονιστικό βαθμό κάθε μέρα».
Άμαχοι που ψάχνουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος τύπου της UNICEF, Τζέιμς Έλντερ, σε συνέντευξη τύπου στην Γενεύη, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στην στάση του οργανισμού.

«Από τις πρώτες ημέρες των άνευ προηγουμένου εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, η UNICEF ήταν ξεκάθαρη για την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, την ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και την απελευθέρωση των παιδιών που απήχθησαν. Όπως πολλοί άλλοι, έχουμε παρακαλέσει να σταματήσει η δολοφονία παιδιών

Οι χειρότεροι φόβοι μας, σχετικά με τον αναφερόμενο αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν, από δεκάδες, μετά εκατοντάδες, τελικά έγιναν χιλιάδες, πραγματοποιήθηκαν σε μόλις ένα δεκαπενθήμερο. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότερα από 3.450 παιδιά και αυξάνονται με συγκλονιστικό ρυθμό κάθε μέρα.
Η Γάζα έχει γίνει ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά και μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του οργανισμού, επέστησε την προσοχή στους κινδύνους που διατρέχει ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας, πέραν των βομβαρδισμών.

«Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά της Γάζας κινδυνεύουν επίσης από κρίση νερού. Η ικανότητα παραγωγής νερού της Γάζας είναι μόλις στο 5 τοις εκατό της συνηθισμένης ημερήσιας παραγωγής της. Οι θάνατοι παιδιώνιδιαίτερα των βρεφών– λόγω αφυδάτωσης αποτελούν αυξανόμενη απειλή».

Αναφέρθηκε ακόμα στην εμπειρία μιας συναδέλφου του, η οποία κατοικεί με τα παιδιά της στη Γάζα, περιγράφοντας πως αναγκάζονται να πίνουν θαλασσινό νερό, αρρωσταίνοντας τους.

«Και μετά υπάρχει το τραύμα. Όταν σταματήσουν οι μάχες, ο χαμός των παιδιών τους και των κοινοτήτων τους θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές» συνέχισε ο Τζέιμς Έλντερ.

Πριν από την τελευταία κλιμάκωση, περισσότερα από 800.000 παιδιά στη Γάζα – τα τρία τέταρτα του συνολικού παιδικού πληθυσμού της – βρέθηκε πως χρήζουν ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Και αυτό ίσχυε πριν από αυτόν τον τελευταίο εφιάλτη.

Τέλος, επανέλαβε την έκλυση για «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».
«Όλα τα περάσματα πρόσβασης στη Γάζα πρέπει να ανοίξουν για την ασφαλή, διαρκή και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου νερού, τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καυσίμων.» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα