ΑΘΗΝΑ
11:57
|
01.05.2024
Έπασχε από ψυχικές διαταραχές και όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα της αντιτρομοκρατικής υστερίας που επικρατεί στη Γαλλία.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε εκρηκτικά, ούτε όπλο δεν έφερε τελικά η γυναίκα που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά, χθες Τρίτη το μεσημέρι, αστυνομικοί σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι.

Η 38χρονη γυναίκα που καλυμμένη με χιτζάμπ είχε εξαπολύσει απειλές θρησκευτικού τύπου προκαλώντας την ανησυχία επιβατών του συρμού που κάλεσαν την αστυνομία, ήταν τελικά γνωστή στις αρχές καθώς είχε συλληφθεί ξανά πριν δύο χρόνια και δεν είχε καμία σχέση με ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από ψυχικές διαταραχές και όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα του κλίματος αστυνομοκρατίας που επικρατεί στη Γαλλία, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι στη βόρεια πόλη Αράς.

Δύο αστυνομικοί την πυροβόλησαν οκτώ φορές, διευκρίνισε η εισαγγελία, η οποία είχε αρχικά κάνει λόγο για ένα μόνο πυροβολισμό από έναν αστυνομικό, όταν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε χθες, Τρίτη, το βράδυ η εισαγγελία.

«Η έρευνα στην κατοικία της δεν έχει αποκαλύψει στο στάδιο αυτό στοιχεία που να δημιουργούν φόβους για ριζοσπαστικοποίηση εκ μέρους της», επισήμανε χθες το βράδυ η εισαγγελία, υπογραμμίζοντας πως «ήταν εξάλλου γνωστή για διαταραχές τύπου σχιζοφρένειας, για τις οποίες ακολουθεί θεραπεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα