ΑΘΗΝΑ
14:44
|
30.04.2024
Η Πακιστανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων μετά την εκπνοή της διορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Πακιστάν, μετά την ολιγοήμερη προθεσμία που τους δόθηκε από την κυβέρνηση προτού ξεκινήσουν οι μαζικές απελάσεις, έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα Torkham στο βορειοδυτικό Πακιστάν, εν αναμονή των διαδικασιών εξόδου απ’ την χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Εθνικής Αρχής Δεδομένων της χώρας.

Στη χώρα κατοικούν πάνω από 4 εκατομμύρια Αφγανοί μετανάστες και πρόσφυγες, περίπου 1,7 εκατομμύρια από τους οποίους είναι χωρίς έγγραφα, σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ.

Η πολύωρη γραφειοκρατική διαδικασία έχει προκαλέσει μια τεράστια «ουρά αναμονής», και, δίχως καταυλισμούς, οι οικογένειες αναγκάζονται να κοιμούνται πάνω σε σκεπές φορτηγών και στο έδαφος.

Η τραγική αυτή κατάσταση εκτυλίσσεται υπό τον φόβο κυβερνητικής καταστολής που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, εναντίον όσων δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Πακιστάν.

Η Πακιστανική κυβέρνηση έχει δώσει προθεσμία έως και σήμερα στους εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ έχει δηλώσει ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα αρχίσουν επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων μετά την εκπνοή της διορίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

ΗΠΑ: Ένοχος για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο IDF, αλλά δεν σταματά η χρηματοδότηση

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Κομισιόν: Ερευνά τη Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα