ΑΘΗΝΑ
09:26
|
06.05.2024
Όταν έχεις χάσει γιατί να σου καίγεται καρφί για τα 2.517.200 ευρώ ενός έργου που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αυτών που δεν σε… ψήφισαν!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, που έγινε «viral» τον περασμένο Αύγουστο για τον τρόπο που επέλεξε να «αντικρούσει» προεκλογικά τους πολιτικούς του αντιπάλους, πετώντας ακαθαρσίες στα σπίτια τους, αποφάσισε να αναλάβει την ψυχαγωγία των τυφλών πολιτών και επισκεπτών της πόλης, δημιουργώντας δρόμο μετ’ εμποδίων στη νέα πεζοδρόμηση της οδού Αιγίου.

Συγκεκριμένα, κατά την πραγματοποίηση του έργου ανάπλασης, αξίας  2.517.200 ευρώ, που προβλέπει τη «διευθέτηση κυκλοφορίας των ΑΜΕΑ», παρατηρούμε πως τα πλακάκια όδευσης τυφλών οδηγούν κατευθείαν πάνω σε κολόνες τις ΔΕΗ ή κάνουν «ζικ-ζακ» για να τις αποφύγουν, μετατρέποντας έτσι, τον περίπατο των ατόμων με δυσκολίες όρασης, σε «παιχνίδι επιβίωσης».

Αν και ο στόχος του έργου υποτίθεται πως είναι «η δημιουργία μιας ήσυχης και φιλικής διαδρομής για τον πολίτη της πόλης, είτε ποδηλάτη είτε πεζό, που θα τον προκαλέσει να τη χρησιμοποιεί όλες τις ώρες της ημέρας», βλέπουμε πως, προς το παρόν, το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσχεράνει την διέλευση τυφλών ατόμων, θέτοντας τους σε κίνδυνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα