ΑΘΗΝΑ
05:40
|
03.05.2024
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για συγκεντρώσεις με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Στις 4 το απόγευμα καλούν συλλογικότητες και φορείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., για τις προγραμματισμένες για σήμερα συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, παρά την απαγόρευση που υπάρχει για την Αττική, ενώ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί. 

Ειδικότερα, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν στο φασιστικό πανευρωπαϊκό κάλεσμα, υπήρξε ενημέρωση ότι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί θα έρθουν αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χθες, Τρίτη, το βράδυ, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχουν ληφθεί δρακόντεια αστυνομικά μέτρα στο Νέο Ηράκλειο κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης πριν από 10 χρόνια. 

Επίσης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο θα κλείσει στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. 

Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων που έχει επιβάλει η αστυνομία, από τις 6 το πρωί και για ένα 24ωρο, το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στην περιοχή και από φορείς, συλλογικότητες και αντιφασιστικές ομάδες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα