ΑΘΗΝΑ
01:54
|
04.05.2024
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία και Γερμανία.
Ισχυρές ριπές ανέμων στη δυτική περιοχή της Βρετάνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς η καταιγίδα Κιαράν πλήττει τη Δυτική Ευρώπη με ανέμους ρεκόρ ταχύτητας έως και 200 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας ταξιδιωτικό χάος με κλειστά λιμάνια και διακοπές πτήσεων και τρένων.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τοσκάνη, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές σήμερα Παρασκευή, αναφέροντας βροχοπτώσεις ρεκόρ και κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο κυβερνήτης της Τοσκάνης ανέφερε ότι μεταξύ των τριών νεκρών περιλαμβάνεται και ένας 85χρονος που βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του. «Αυτό που συνέβη απόψε στην Τοσκάνη έχει όνομα: κλιματική αλλαγή», έγραψε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ενώ ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη ιδιαίτερα κρίσιμη.

Τα δέντρα που κόπηκαν από θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη. Στη βελγική πόλη Γάνδη, ένα πεντάχρονο αγόρι από την Ουκρανία και μια 64χρονη γυναίκα σκοτώθηκαν από πτώση κλαδιών, ενώ διακόπηκε η σιδηροδρομική, εναέρια και θαλάσσια κυκλοφορία στο Βέλγιο, όπου το λιμάνι της Αμβέρσας έκλεισε και οι πτήσεις από τις Βρυξέλλες διακόπηκαν.

Ένας άνδρας στην ολλανδική πόλη Βενρέι, μια γυναίκα στο κέντρο της Μαδρίτης και ένα άτομο στη Γερμανία έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Πτώση δέντρων είχε σκοτώσει νωρίτερα, χθες, έναν οδηγό φορτηγού στη Βόρεια Γαλλία, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν και τον θάνατο ενός άνδρα που έπεσε από το μπαλκόνι, λόγω της κακοκαιρίας, του στο λιμάνι της Χάβρης.

Οι ριπές ανέμων στη δυτική περιοχή της Βρετάνης ήταν απρόσμενα ισχυρές και καταρρίφθηκαν πολλά αρνητικά ρεκόρ, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France. Ο νομάρχης του τοπικού διαμερίσματος ανέφερε ότι ριπές έως και 207 χλμ./ώρα καταγράφηκαν στο άκρο της βορειοδυτικής ακτής, ενώ το λιμάνι της πόλης Μπρεστ αντιμετώπισε ανέμους με ταχύτητα 156 χλμ./ώρα.

Στη νότια Αγγλία, εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν καθώς μεγάλα κύματα που τροφοδοτούνταν από ανέμους 135 km/h έσκαγαν κατά μήκος της ακτογραμμής.

Στο νησί της Μάγχης του Τζέρσεϊ, οι κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι ριπές έως και 164 χλμ./ώρα κατέστρεψαν σπίτια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συνέπεια της κακοκαιρίας και το χάος στα δίκτυα μεταφορών, καθώς περισσότερες από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, ενώ στην Ισπανία, περισσότερες από 80 πτήσεις ακυρώθηκαν σε 11 αεροδρόμια και στη Γαλλία τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στα δυτικά τμήματα της χώρας αντιμετωπίζουν και σήμερα προβλήματα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κλέμεντ Μπον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα