ΑΘΗΝΑ
04:25
|
18.05.2024
«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα. Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής» λέει ο νέος δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας.
Συνεργεία κόβουν τα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι σήμερα νωρίς το πρωί (6/11) ξεκίνησε η επιχείρηση κοπής και εκρίζωσης 72 δέντρων της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του εργοταξίου του σταθμού της Γραμμής 4 του Μετρό στην περιοχή.

Οι εργασίες των συνεργείων ξεκίνησαν συνοδεία αστυνομικής δύναμης και διμοιρίας των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Οκτωβρίου απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα που είχαν υποβάλει τον Οκτώβριο του 2022 50 κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων για αναστολή των εργασιών στο εργοτάξιο της πλατείας Εξαρχείων.

Την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η εκδίκαση της συνολικής προσφυγής κατοίκων σχετικά με άδειες και μελέτες επί του έργου, που αφορούν τη βλαστική και φυτοτεχνική μελέτη. Η απόφαση δεν είναι γνωστό πότε θα εκδοθεί.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν χρήση χημικών και σπρωξίματα.

Διαδήλωση για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 18.30.

Δηλώσεις Χάρη Δούκα για την κοπή των δένδρων στα Εξάρχεια

Ο νέος δήμαρχος Αθηνών, Χάρης Δούκας, ζήτησε να σταματήσουν οι κοπές δέντρων στην πλατεία των Εξαρχείων, ζητώντας να γίνει διαβούλευση «ακόμη και την ύστατη στιγμή». 

«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα. Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή», έγραψε σε ανάρτησή του για αυτό το θέμα ο Χάρης Δούκας. 

«Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης», τόνισε ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων και κάλεσε την ανάδοχη εταιρεία «να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο» για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.  

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», κατέληξε στην ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας. 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους κατοίκους των Εξαρχείων

Σύμφωνα με δημοσίευση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, μήνυση κατατίθεται αυτή τη στιγμή από πολίτες για να σταματήσουν οι εργασίες της κοπής των δένδρων στα Εξάρχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα