ΑΘΗΝΑ
22:59
|
05.05.2024
Ο δημοσιογράφος Χουάν Τζουμαλόν πυροβολήθηκε στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του.
Ο δολοφονημένος ραδιοφωνικός παραγωγός, Χουάν Τζουμαλόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φερδινάνδ Ρουμουάλδες Μάρκος τζούνιορ διέταξε την αστυνομία να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα μετά τον πυροβολισμό ενός ραδιοφωνικού δημοσιογράφου «στον αέρα», τον τέταρτο δημοσιογράφο που σκοτώθηκε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Χουάν Τζουμαλόν, γνωστός και ως DJ Τζόνι Γουόκερ, πυροβολήθηκε από έναν άγνωστο δράστη κατά τη διάρκεια εκπομπής από το σπίτι του στη νότια πόλη Καλάμπα το πρωί της Κυριακής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων (NUJP).

Είπε ότι η «θρασύς δολοφονία» καταγράφηκε στη ζωντανή ροή της εκπομπής του στο Facebook.

Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους δεν θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεων τους, δήλωσε ο Μάρκος Τζούνιορ.

Η αστυνομία είπε ότι ο δολοφόνος είχε πρόσβαση στο στούντιο προσποιούμενος ότι ήταν ακροατής, πυροβόλησε δύο φορές τον Τζουμαλόν, άρπαξε το χρυσό κολιέ του και δραπέτευσε με έναν συνεργό που περίμενε έξω με μια μηχανή.

Οι Φιλιππίνες έχουν μια ζωντανή βιομηχανία μέσων ενημέρωσης, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για να είσαι δημοσιογράφος στον κόσμο.

Στη δήλωσή του, το NUJP ανέφερε ότι ο Τζουμαλόν ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1986.

Η ζωντανή ροή, διαθέσιμη σε περίπου 2.400 ακροατές, έδειξε τον 57χρονο δημοσιογράφο να σταματάει και να κοιτάζει προς τα πάνω σε κάτι εκτός κάμερας προτού δεχθεί δύο πυροβολισμούς. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος σωριάστηκε στην καρέκλα του καθώς ακουγόταν μουσική υπόκρουση.

Διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Ο δράστης δεν φαινόταν στο κλιπ, αλλά η αστυνομία είπε ότι έλεγχε εάν οι κάμερες ασφαλείας που είχαν εγκατασταθεί στο σπίτι και στους γείτονές του είχαν καταγράψει κάτι.

«Ενώ το κίνητρο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, θεωρούμε αυτό το περιστατικό ως “σχετικό με την δουλειά” προς το παρόν», δήλωσε σε δήλωση ο Πολ Γκουτιέρεζ, επικεφαλής της Προεδρικής Ομάδας Εργασίας για την Ασφάλεια των Μέσων.

Η αστυνομία είπε ότι διερευνούσε το κίνητρο της δολοφονίας και δεν γνώριζε τυχόν προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του Τζουμαλόν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα