ΑΘΗΝΑ
21:28
|
06.05.2024
Οι ΗΠΑ στέλνουν το υποβρύχιο USS Florida με 154 πυραύλους Tomahawk, ενώ ελληνικά F 16 συνεκπαιδεύονται με αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος.
Καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος καταγγέλλει τη συνεκπαίδευση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας με στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα εντός του FIR Αθηνών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δικτύου Σπάρτακος:

Προέρχονται από Βάση στην Ελλάδα τα αμερικανικά MQ-9 Reaper που πετούν πάνω από την Λωρίδα της Γάζας;

επιχειρούσαμε να αναδείξουμε το βαθμό άμεσης εμπλοκής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και παράλληλα θέταμε το ερώτημα για το αν τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συμμετοχή όμως των ΗΠΑ στον άδικο αυτό πόλεμο συνεχώς μεγαλώνει, ενώ μεγάλη σημασία έχει και η εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συχνά στο πλαίσιο των ελληνο-αμερικανικών συνεκπαιδεύσεων.

Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε την τεράστια αμερικανική δύναμη κρούσης που μετακινείται στην περιοχή και η οποία συμπεριλαμβάνει το υποβρύχιο USS Florida, το οποίο μεταφέρει 154 πυραύλους Tomahawk.

Ένα μήνυμα  προειδοποίησης του Μπλίνκεν σε Ιράν και Χεζμπολάχ. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Α.Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στη Βαγδάτη απείλησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ με “σοβαρές συνέπειες” αν υπάρξει κλιμάκωση και διεύρυνση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Oι απειλές του Α.Μπλίνκεν συνοδεύτηκαν από την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) και της ομάδας μάχης του μαζί με ένα υποβρύχιο κλάσης Ohio στην Ερυθρά Θάλασσα. «Ήταν πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα σε οποιονδήποτε μπορεί να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τη σύγκρουση στη Γάζα για να απειλήσει το προσωπικό μας εδώ ή οπουδήποτε αλλού στην περιοχή: 

Μην το κάνετε», είπε ο Α.Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

«Αξιωματούχοι λένε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε επίσης μηνύματα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ, μέσω περιφερειακών εταίρων συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επέμβουν στρατιωτικά εναντίον τους εάν εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ» ανέφεραν από την πλευρά τους οι NYT.

Σε δεύτερο επίπεδο αξίζει να τονιστεί η συνεκπαίδευση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας με στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα εντός FIR Αθηνών.

Όπως ενημερώνει το ΓΕΕΘΑ η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α., μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και Βομβαρδιστικών Αεροσκαφών (Α/Φ) Β-1Β της US European Command (USEUCOM) εντός του FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άσκηση από ελληνική πλευράς συμμετείχε και μία ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller (JTAC) με ότι αυτό συνεπάγεται για ενδεχόμενους ρόλους που μπορεί να αναλάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση γενικότερης ανάφλεξης.

Αποκαλύπτεται όμως και μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ καθώς τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική βάση αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο με σκοπό την “εκπαίδευση και τον ανεφοδιασμό”.

Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι, με σκοπό την εναέρια εκπαίδευση αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B, άρματα μάχης Asena KC-135R και αεροσκάφη F-16 έχουν ενσωματωθεί στον τουρκικό στρατό.

Όσον αφορά τη συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ΗΠΑ, συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς 2 ζεύγη Μαχητικών Α/Φ F-16 και F-4 της ΠΑ σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS), καθώς και 1 ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών – Joint Terminal Attack Controller (JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από την πλευρά των Η.Π.Α. συμμετείχαν Βομβαρδιστικά Α/Φ Β-1Β και στοιχεία JTAC. 

Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκε εικονική προσβολή στόχων με κατάδειξη από τις ομάδες JTAC στο Πεδίο Βολής ΓΛΑΦΥΡΩΝ.

Αποκαλύπτεται επομένως ότι πρόκειται για πρόβα πολεμικών επιχειρήσεων με την ανάπτυξη και μελών των Ειδικών Δυνάμεων. Άρα σχεδιάζεται η άμεση συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Όπλων!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η πολυδιάστατη πολεμική εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους στην Γενοκτονία εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα