ΑΘΗΝΑ
06:26
|
27.07.2024
Στην πλατεία επικρατεί ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά.
Κόβουν ξανά δέντρα στα Εξάρχεια και η ΕΛ.ΑΣ. κάνει χρήση δακρυγόνων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εργασίες για το μετρό και η κοπή δέντρων άρχισαν ξανά στην πλατεία Εξαρχείων, αφότου το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 4 πολιτών, που ξενύχτησαν έξω από το εργοτάξιο «εμποδίζοντας» σύμφωνα με τις αρχές την πρόσβαση στο εργοτάξιο.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στο κηπάκι της οδού Τσαμαδού, θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ.. Στη συνέντευξη Τύπου με θέμα «Σταματήστε τις κοπές δένδρων και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων», θα παρέμβουν οι Κώστας Παπαδάκης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα, Γιάννης Κιάτος, δικηγόρος του «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και μηνυτής κατά παντός υπευθύνου για τις κοπές δένδρων, Παναγιώτης Κεφαλληνός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Οι δημοτικές παρατάξεις διεκδικούν να μπει τέλος, όπως σημειώνουν «στις πραξικοπηματικές ενέργειες καταστροφής της πλατείας Εξαρχείων και να συγκληθεί έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας».

Χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. – Ένας τραυματίας

Στην πλατεία Εξαρχείων επικρατεί ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι που διαμαρτύρονται για την κοπή των δέντρων και δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς της «Αττικό Μετρό» ότι τα δέντρα απλώς «κλαδεύονται» και πως «θα μεταφυτευτούν», ενώ με την ολοκλήρωση των έργων θα αναλάβει λόγω συμβατικής υποχρέωσης τη φύτευση 2.000 δέντρων σε χώρους πρασίνου στην πόλη.

Από τη χρήση δακρυγόνων της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, ενώ απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή ηλικιωμένοι της περιοχής που χτύπαγαν και αυτοί τις λαμαρίνες για να σταματήσουν τα πριόνια.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η αστυνομία που «περιφρουρεί» τις εργασίες κοπής των δέντρων της πλατείας υποστηρίζει ότι υπάρχει νεότερη εισαγγελική εντολή που επιτρέπει τις εργασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα