ΑΘΗΝΑ
16:26
|
17.05.2024
Παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του εργοταξίου και επιμένουν να ζητούν την άδεια των εργασιών που εκτελούνται και σήμερα στην περιοχή.
Μαζική πορεία χθες στους δρόμους της περιοχής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προσαγωγές κάτοικων που συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να εμποδίσουν επιχείρηση κοπής και εκρίζωσης 72 δέντρων για την κατασκευή του εργοταξίου του σταθμού της Γραμμής 4 του Μετρό, ξεκίνησε η σημερινή μέρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει η Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», διαμαρτυρόμενοι πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του εργοταξίου και επιμένουν να ζητούν την άδεια των εργασιών που εκτελούνται και σήμερα στην περιοχή.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση με συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της περιοχής με βασικά συνθήματα και μηνύματα: «Όχι Μετρό στην πλατεία», «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά», «Κάτω τα χέρια από την πλατεία», «Τα δέντρα θα μείνουν στην πλατεία».

Λίγο μετά το τέλος της πορείας, στην οδό Βαλτετσίου, διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε σε χρήση χημικών εναντίον κόσμου που προσπαθούσε να προσεγγίσει την πλατεία Εξαρχείων, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στις οδούς Βαλτετσίου, Μπενάκη και Κωλέττη.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την καλυμμένη με λαμαρίνες, συρματόφρακτη πλατεία, με φορείς και δημοτικές παρατάξεις να αναζητούν τρόπους να ανακόψουν την καταστροφή που διαπράττουν υπουργείο Υποδομών και Ελληνικό Μετρό. 

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών προέβη σε σύσταση (χωρίς δεσμευτική ισχύ), ζητώντας την προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια, μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων, ενώ η «Ελληνικό Μετρό ΑΕ» προχώρησε σε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων προκειμένου να μεταφυτευτούν προσωρινά στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια να μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου πλησίον της πλατείας.

Ρίχνοντας δε στάχτη στα μάτια αναφέρει ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε., «πρόκειται για πρώτη φορά στην κατασκευή έργων Μετρό στην Ελλάδα, κατά την αρχική φάση έναρξης των εργασιών να φυτευτούν 2000 νέα δένδρα σε θέσεις που θα υποδείξει ο Δήμος Αθηναίων, επιπλέον αυτών που η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει υποχρέωση να φυτεύσει σύμφωνα με την εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου στο πλαίσιο αποκατάστασης της Πλατείας για τη διατήρηση του ισοζυγίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα