ΑΘΗΝΑ
11:42
|
06.05.2024
Πλήγμα και σε στρατιωτική βάση στη Συρία.
Αμερικανικά στρατεύματα στο δυτικό Ιρά - Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο του Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλα διεθνή στρατεύματα.

Η εγκατάσταση έγινε στόχος δύο ξεχωριστών επιθέσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Το αμυντικό σύστημα στη στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο κατέρριψε με επιτυχία τα drones και δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Al-Mayadeen, το οποίο επικαλείται το IRNA, μια στρατιωτική βάση στο χωριό αλ-Χάντρα στη Συρία, υπό την κατοχή των ΗΠΑ, έγινε στόχος επίθεσης με drone.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις – τις τελευταίες σε μια σειρά κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, τις οποίες επαίνεσε στο πρόσφατο μήνυμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, και τη Συρία, καθώς οι εντάσεις εκτινάσσονται στη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι 45 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα