ΑΘΗΝΑ
13:54
|
17.05.2024
Η παραγωγή των λεωφορείων θα γίνει στην εταιρεία «Yutong International Holding» στην Κίνα.
Ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα παραλάβει η Ελλάδα έπειτα από τους επιτυχημένους ελέγχους ποιότητας που έγιναν, κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφάρα και της Επιτροπής Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΟΣΥ ΑΕ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», στην Κίνα.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος του πρότυπου λεωφορείου και των παρελκόμενων συσκευών, δηλαδή του φορτιστή και της κινητής μονάδας έκτακτης φόρτισης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη και συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είχε συναντηθεί στην Κίνα με την Διοίκηση του κινεζικού ομίλου «Yutong», όπου εκεί είχε συζητηθεί η πορεία και η έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα