ΑΘΗΝΑ
19:54
|
02.03.2024
«Να καταργηθεί για όλους ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος και να καθιερωθεί και πάλι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφορικά με τη σημερινή κινητοποίηση μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, κατέκρινε το σχέδιο νόμου, ζητώντας να καθιερωθεί και πάλι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ:


«Στεκόμαστε στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων που σήμερα δικαίως κινητοποιούνται, γιατί με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ δέχονται μια νέα, μεγάλη επίθεση στο εισόδημά τους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της φοροδιαφυγής κυνηγά για μια ακόμα φορά τους μικρούς επαγγελματίες, δηλαδή τους ίδιους επαγγελματίες που φορολογεί από το 1ο ευρώ, που επιβαρύνει με το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, με τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και με δεκάδες άλλους έμμεσους φόρους.

Την ίδια στιγμή βέβαια διατηρεί την προκλητική φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών που φορολογούνται εθελοντικά και απολαμβάνουν 58 ειδικές φοροαπαλλαγές, των τραπεζιτών με τον αναβαλλόμενο φόρο τραπεζών, των στρατηγικών επενδυτών με τις 12ετείς και άλλες φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στους αναπτυξιακούς νόμους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ως εδώ, αρκετά πλήρωσε ο λαός τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες. Να καταργηθεί για όλους ο κεφαλικός φόρος του τέλους επιτηδεύματος και, το κυριότερο, να καθιερωθεί και πάλι το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες, το ίδιο για τους μισθωτούς και τους αγρότες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Rubymar που είχε χτυπηθεί από αντάρτες Χούθι

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα