ΑΘΗΝΑ
05:53
|
02.05.2024
«22 ετών και πολεμάνε οι δικοί του, αυτός τι έχει έρθει να κάνει εδώ;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σύγχυση βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, κατά την διάρκεια της εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra24, όταν, αναφορικά με τον Παλαιστίνιο που ανέβασε τις σημαίες της Ελλάδας και της Παλαιστίνης έξω από τη Βουλή και συνελήφθη βάσει του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, απαίτησε από τον νεαρό Παλαιστίνιο να επιστρέψει στη χώρα του να…πολεμήσει.

«Αν τον πονάει τόσο πολύ η Παλαιστίνη, στη Παλαιστίνη έχει πόλεμο. Εάν τον πονάει τόσο πολύ η ελευθερία, να πάει να πολεμήσει για τον λαό του. 22 ετών και πολεμάνε οι δικοί του, αυτός τι έχει έρθει να κάνει εδώ;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός Υγείας φαίνεται να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν διαθέτει τακτικό στρατό και ότι εν τέλει αυτοί που «πολεμούν» τώρα τους Ισραηλινούς είναι οι μαχητές της Χαμάς.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που έχουν επικαλεσθεί οι Αρχές ως κατηγορία για τον Παλαιστίνιο, (που αναφέρει πως «όποιος με πρόθεση του εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος» καταδικάζεται) προκαλεί απορία πώς ακριβώς έκρινε ο βουλευτής ότι θα ληφθεί από τη συμμαχική χώρα η δήλωση του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα