ΑΘΗΝΑ
02:48
|
02.05.2024
Ο Μπράιν Τζέφρι Ρέιμοντ κατηγορείται, ότι κακοποίησε πάνω από 28 γυναίκες μέσα σε 14 χρόνια.
Μπράιν Τζέφρι Ρέιμοντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μπράιν Τζέφρι Ρέιμοντ είναι πρώην αξιωματικός της CIA. Αντιμετώπισε κατηγορίες που απηύθυναν 28 γυναίκες από 3 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η σεξουαλική κακοποίηση, η καταχρηστική σεξουαλική επαφή, ο εξαναγκασμός, ο δελεασμός και η μεταφορά άσεμνου υλικού.

Έδρασε σε περίοδο 14 ετών (2006-2020). Ομολόγησε μόνο για 4 περιπτώσεις, κατά τις οποίες νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά σε σπίτια που του παρείχε η CIA για την εργασία του στο Μεξικό και σε άλλες χώρες. Σε αντάλλαγμα, η εισαγγελία απέσυρε τις υπόλοιπες κατηγορίες. Μεταξύ όσων έκανε ήταν και να τις φωτογραφίζει και να τις βιντεοσκοπεί, χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία που εξασφάλισαν οι αρχές, τον δείχνουν να αγγίζει και να κακοποιεί τα σώματα των αναίσθητων και άρα ανίκανων να συναινέσουν, γυναικών. Ο Ρέιμοντ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη CIA στην κορύφωση της πανδημίας, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 24 έως 30 χρόνια.

Θα πρέπει επίσης να καταβάλει υποχρεωτική αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε κάθε θύμα του.

Tι λέει η CIA

Σε δήλωση της στο Reuters, η CIA δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλιστεί ότι αποδίδεται δικαιοσύνη», προσθέτοντας ότι «λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη τυχόν ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση».

Στην έρευνα που έγινε στα τηλέφωνα του Ρέιμοντ βρέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών και αναίσθητων γυναικών. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσπαθήσει να διαγράψει τις εικόνες μόλις έμαθε για την ποινική έρευνα που τον αφορά.

«Πολλά από τα ντοκουμέντα δείχνουν τον Ρέιμοντ να αγγίζει και να χειραγωγεί τα σώματα του θύματος, ενώ ήταν αναίσθητο και ανίκανο να συναινέσει», έγραψαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στην αναφορά τους.

Θα μάθει την ποινή του σε περίπου ένα χρόνο

Οι ερευνητές είπαν ότι βρήκαν επίσης, αποδεικτικά στοιχεία στα ιστορικά αναζήτησης στα τηλέφωνα και τον φορητό υπολογιστή του -συμπεριλαμβανομένων των φράσεων «Ambien and αλκοόλ και λιποθυμία», «βαθύς ύπνος» και «lied and transported», σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020 στο Μεξικό Σίτι, μετά την καταγγελία ότι φωτογράφησε γυναίκα που γνώρισε στο Tinder στη Βιρτζίνια το 2017, ενώ ήταν αναίσθητη. Τον Μάιο του 2022, ενώ περίμενε την καταδίκη του, υπέβαλε πρόταση για να αποσύρει τις δηλώσεις ενοχής του για 5 κατηγορίες, με το σκεπτικό ότι «επηρεάζονταν από την αναποτελεσματική βοήθεια του συνηγόρου».

Στην αίτησή του, η οποία εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2022, υποστήριξε ότι οι δικηγόροι του δεν κατάφεραν να διερευνήσουν εάν οι αρχές επιβολής του νόμου παραβίασαν τα συνταγματικά του δικαιώματα. Ισχυρίστηκε ότι είχε δεχτεί πίεση να δώσει στους ομοσπονδιακούς πράκτορες τους κωδικούς των τηλεφώνων του.

Το Φεβρουάριο του 2023 κατηγορήθηκε και σε σχέση με τα πρόσθετα θύματα. Έκτοτε οι εισαγγελείς και οι δικηγόροι του Ρέιμοντ κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις για την εισαγωγή εμπειρογνωμόνων και πρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων, για μια δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα.

Στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο, οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει στη συμφωνία. Αναμένεται να μάθει την ποινή του το Σεπτέμβριο του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα