ΑΘΗΝΑ
07:57
|
08.05.2024
Σε διπλανή αίθουσα από εκείνη που εκδικάζεται, εδώ και μήνες, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.
Με αναβολή πιθανόν να ξεκινήσει η δεύτερη δίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διπλανή αίθουσα από εκείνη που εκδικάζεται, εδώ και μήνες, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα – και παράλληλα – η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, καλείται να βρεθεί στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην κατηγορουμένη αποδίδεται ότι ήταν τα δικά της χέρια που αφαίρεσαν τη ζωή της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και τη ζωή τής μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Ο πατέρας των παιδιών προτίθεται και σε αυτή τη δίκη να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όμως, λόγω της δυσχερούς οικονομικής του κατάστασης θα υποχρεωθεί να ζητήσει διορισμό νέου δικηγόρου από τη Νομική Βοήθεια, όπως ανακοίνωσαν οι δύο δικηγόροι οι οποίοι τον εκπροσωπούν στο πρώτο δικαστήριο, γεγονός που θεωρείται πιθανόν πως θα οδηγήσει σε διακοπή της δεύτερης δίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα ενώ το βρέφος κοιμόταν. Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία-υποπλασία φλεβόκομβου.

Οι απώλειες των δύο παιδιών είχαν θεωρηθεί ένα ασύλληπτο δράμα, ωστόσο ο θάνατος της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, έθεσε την όλη υπόθεση σε άλλη τροχιά και οδήγησε στην δικαστική έρευνα που κατέληξε με τη μητέρα κατηγορούμενη σε δύο δίκες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε – όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας – ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Η 35χρονη αμφισβητεί τη θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του κόμβου Κηφισίας

ΔΥΠΑ: Έως 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα voucher παιδικών κατασκηνώσεων

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα