ΑΘΗΝΑ
00:19
|
07.05.2024
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε άμεση αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Ε.Ε. και Ισραήλ.
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ε.Ε. θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς που ζητούν βία κατά των Παλαιστινίων να επισκέπτονται την Ευρώπη, δήλωσε χθες Πέμπτη ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρου, επισημαίνοντας τις συνεχείς ισραηλινές επιθέσεις κατά Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη.

«Η χώρα μας πρέπει να διασφαλίσει ότι όσοι διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα, για παράδειγμα, όσοι διαπράττουν βία στη Δυτική Όχθη, μπορούν να αποτραπούν από το να εισέλθουν στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ντε Κρου, μιλώντας στο βελγικό κοινοβούλιο.

Πρότεινε δε, να υπάρξουν κυρώσεις σε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αμιχάι Ελιγιάχου που έκανε λόγο για χρήση πυρηνικών στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, η Πέτρα Ντε Σούτερ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βελγίου προερχόμενη από τους Πράσινους, κάλεσε την κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ.

«Είναι ώρα για κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Ο βομβαρδισμός είναι απάνθρωπος», έγραψε στο X, τονίζοντας ότι «την ώρα που διαπράττονται εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ αγνοεί το διεθνές αίτημα για κατάπαυση του πυρός».

Η Ντε Σούτερ ζήτησε άμεση αναστολή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ .Ε.Ε και Ισραήλ και πρότεινε το Βέλγιο να διαθέσει επιπλέον πόρους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τόνισε, τέλος, ότι άτομα και εταιρείες που χρηματοδοτούν τη Χαμάς πρέπει επίσης να τιμωρηθούν, ενώ οι βίαιοι έποικοι, ενώ οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν απαγόρευση εισόδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα