ΑΘΗΝΑ
08:08
|
07.05.2024
Κλήρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πιστοί υπερασπίστηκαν την μονή Μπάντσεν από εισβολή, ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στην UOC.
Πιστοί της UOC στο μοναστήρι Μπάντσεν. Φωτογραφία: spzh.news
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστοί και κληρικοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεσηκώθηκαν και απώθησαν άνδρες των ουκρανικών ενόπλων ασφαλείας που απέκλεισαν το μοναστήρι Μπάντσεν, στην περιφέρεια Τσερνιβτσί, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, συνοδευόμενες από δεκάδες ένοπλους στρατιώτες, απέκλεισαν την περιοχή, με πρόσχημα την «ταυτοποίηση ανθρώπων στο μοναστήρι» ζητώντας να μπουν στη μονή για να «ελέγξουν τα έγγραφα της και να ταυτοποιήσουν τους παρευρισκόμενους».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, ακούγονται πιστοί να λένε «Ντροπή σας» και «Γιατί ήρθατε εδώ;» ζητώντας από τις δυνάμεις ασφαλείας να εγκαταλείψουν την περιοχή γύρω από το μοναστήρι.

Μετά από απόπειρα εισόδου στο μοναστήρι, ο ηγούμενος της μονής Μητροπολίτης Λογγίνος, αρνήθηκε να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στο έδαφος της μονής, απαιτώντας να επιδείξουν έγγραφα και δικαστική εντολή για έρευνα και τους ζήτησε να αφήσουν ήσυχους τους πιστούς.

«Φτάνει πια. Αφήστε μας ήσυχους. Δεν μπορώ άλλο. Τελειώνετε εδώ με το τσίρκο σας, πάρτε τους άντρες σας μακριά. Αν πρέπει να μιλήσετε μαζί μου, τότε θα συναντηθώ μαζί σας», σημείωσε ο ιεράρχης.

Ενώ το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Ήρωα της Ουκρανίας» για το σπουδαίο του φιλανθρωπικό έργο, έχοντας σε φροντίδα ορφανοτροφείο με 400 ορφανά, ο Μητροπολίτης Λογγίνος θεωρείται πλέον «μαύρο πρόβατο» από τις ουκρανικές αρχές που εντείνουν την εκστρατεία τους εναντίον της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να θυμίσουμε ότι στις 17 Απριλίου 2023, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν ξανά στη Μονή Μπάντσεν με εντολή να επιστρατεύσουν τους μοναχούς.

Πριν λίγους μήνες, τα παιδιά του ορφανοτροφείου, έστειλαν βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας έκκληση να σταματήσει τις διώξεις εναντίον του ηγούμενου, έκκληση που όπως φαίνεται έπεσε στο κενό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα