ΑΘΗΝΑ
15:29
|
03.05.2024
Ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Η εκπυρσοκρότηση του όπλου, η βασική υπερασπιστική γραμμή του συλληφθέντα.
Στον Εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου στη Βοιωτία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώπιον του Εισαγγελέα των Θηβών προσήχθη για να απολογηθεί ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα 17χρονο Ρομ, το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Ο 41χρονος αστυνομικός έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16/11 για τη φονική καταδίωξη στο Λεοντάρι Θηβών. Ο 17χρονος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό με όπλο έπειτα από φερόμενη καταδίωξη επειδή το αυτοκίνητο που το ανήλικο θύμα οδηγούσε δεν σταμάτησε για έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο 41 ετών αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας υποστήριξε πώς κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του αρχιφύλακα, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Μάλιστα, η νομική υπεράσπιση του αστυνομικού  αναφέρει ότι κάτι τέτοιο προκύπτει κι από τη δικογραφία, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εκτέλεσης.

Αυτήν την ακολουθία των γεγονότων διαψεύδει ο 16χρονος αδελφός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αφού ήταν ένας εκ των επιβαινόντων στο όχημα. Ο 16χρονος δήλωσε στο newsit πως «είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο». Σύμφωνα με τον 16χρονο ο 41χρονος αστυνομικός «άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια».

Από πλευράς ΕΛ.ΑΣ έχει ανακοινωθεί η διενέργεια ΕΔΕ ενώ παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και ιατροδικαστικής εξέτασης για να φωτιστούν περισσότερο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η τραγωδία.

Η προσαγωγή του αρχιφύλακα στα δικαστήρια έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του θύματος που ζητούσαν την τιμωρία του. Την υπεράσπιση του αστυνομικού ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τέλος ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Βοιωτίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα