ΑΘΗΝΑ
14:54
|
03.05.2024
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι αστυνομικοί, παρέλειψαν να καταγράψουν ολόκληρο το όνομα του υπουργού Οικονομικών, στοχοποιώντας τον... σχεδόν συνονόματο του, Πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα στο επίκεντρο, έρχονται να ταράξουν ξανά την πολιτική κατάσταση στην Πορτογαλία, μιας και οι κατηγορίες κατά του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται να οφείλονται σε… ανθρώπινο λάθος.

Ύστερα από την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, την σύλληψη του αρχηγού του επιτελείου του, Βίτορ Εσκάρια, και την κήρυξη πρόωρων εκλογών λόγω κατηγοριών διαφθοράς, οι υπηρεσίες ασφαλείας που ερευνούσαν την υπόθεση φαίνεται πως, κατά την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που κατέγραφαν και ενώ οι συνομιλούντες αναφέρονταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, οι αστυνομικοί έγραψαν σκέτο Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας έτσι τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αντόνιο Κόστα, το όνομα του πρώην πρωθυπουργού εμφανίζεται μόνο μια φορά στην απομαγνητοφώνηση, σε αντίθεση με το όνομα του υπουργού Οικονομικών, κάτι που, όπως εξηγεί, οφείλεται στο ότι οι αστυνομικοί ξέχασαν να ολοκληρώσουν την καταγραφή του ονόματος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα