ΑΘΗΝΑ
00:55
|
03.05.2024
Ο Μακρόν προέτρεψε τους θρησκευτικούς ηγέτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς τους νέους, έτσι ώστε να εμποδίσουν την επέκταση του αντισημιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ημέρα μετά την διαδήλωση κατά του αντισημιτισμού στη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο με εκπροσώπους των βασικών θρησκευτικών δογμάτων της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διάσκεψης των Καθολικών επισκόπων, Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, αλλά και τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Κεντρικού Κονστάριου της Γαλλίας, Ελί Κορσιά, ο Μακρόν προέτρεψε τους θρησκευτικούς ηγέτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς τους νέους, έτσι ώστε να εμποδίσουν την δημιουργία και την επέκταση του αντισημιτισμού, μιας και «πολλοί νέοι δεν διαβάζουν πλέον απαραίτητα ειδήσεις, ούτε βλέπουν τηλεόραση» με αποτέλεσμα να απομονώνονται.

Ο μουσουλμάνος εκπρόσωπος και πρύτανης του Μεγάλου Τζαμιού του Παρισιού, Χεμς Εντίν Χαφίτζ, εξέφρασε τη λύπη του για την «πραγματική σύγχυση» που υπάρχει στη Γαλλία στη διάκριση μεταξύ Ισλαμισμού και Ισλάμ, προσθέτοντας πως, μαζί με την αύξηση του αντισημιτισμού, παρατηρείται και μια «έκρηξη διακηρύξεων κατά των μουσουλμάνων».

«Υποστηρίζω ακράδαντα ότι το Ισλάμ και οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να είναι αντισημίτες. Ο αντισημιτισμός δεν θα περάσει από τα τζαμιά της Γαλλίας», δήλωσε ο Χαφίτζ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα