ΑΘΗΝΑ
08:15
|
02.05.2024
Στη δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης που δεν εστάλη και η απάντηση-απειλή Πολάκη: «Τώρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια και δεν θα βοηθήσει ο ινδουισμός».
Συνέχεια στην κόντρα Τσακαλώτου-Πολάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζεται ασχέτως των αποχωρήσεων που ανακοινώθηκαν κατά το εκρηκτικό διήμερο της συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικεφαλής της «Ομπρέλας», έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή με την οποία θα ενημέρωνε τον Πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια επιστολή, η οποία δεν εστάλη τυπικά, καθώς μετά την επιστολή του προέδρου της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλου, δεν θεωρείται αναγκαίο. Ο κ. Τσακαλώτος γνωστοποιεί ότι θα παραμείνει υπηρέτης… της Αριστεράς με αναφορές σε ένα από τα ιερότερα κείμενα του ινδουισμού.

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Με εκτίμηση,

Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, όπου και τον ενημέρωσε για τη διαγραφή των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η επίσημη διαγραφή των δύο βουλευτών, με την ανακοίνωση της επιστολής του Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, με την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα δεν προτίθενται να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνουν ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η απάντηση Πολάκη σε Τσακαλώτο

Νέα «πυρά» εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον του πρώην πλέον συντρόφου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου με αφορμή την επιστολή του.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται εκ νέου στο «μαξιλάρι» των 37 δισ. και στη διαχείρισή του, καθώς και στη στάση του κ. Τσακαλώτου σε άλλα ζητήματα, επικαλούμενος και την τοποθέτηση του Νίκου Σκορίνη στην Κ.Ε. του κόμματος. 

Ο κ. Πολάκης καταλήγει, μάλιστα, λέγοντας ότι «τώρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια… και δεν θα σε βοηθήσει ο ινδουισμός». 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα