ΑΘΗΝΑ
04:06
|
30.11.2023
Η αγωγή ζητά επίσης, τον τερματισμό της ετήσιας στρατιωτικής υποστήριξης 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.
Άντονι Μπλίνκεν-Τζο Μπάιτεν- Λόιντ Όστιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα (CCR), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο την διασφάλιση της εφαρμογής της νομοθεσίας για τα πολιτικά δικαιώματα στη Νέα Υόρκη, υπέβαλε μήνυση κατά του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, άλλα και του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, εκ μέρους παλαιστινιακών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Παλαιστινίων στη Γάζα και Αμερικανών πολιτών με συγγενείς στον πολιορκημένο θύλακα.

Στη μηνυτήρια αναφορά, η οργάνωση καταγγέλλει τους αξιωματούχους για «αποτυχία πρόληψης και συνενοχή στην εκτυλισσόμενη γενοκτονία που διαπράττει η Ισραηλινή κυβέρνηση».

«Πολλοί ηγέτες της ισραηλινής κυβέρνησης έχουν εκφράσει σαφείς προθέσεις γενοκτονίας, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που στερούν την ανθρώπινη ιδιότητα κατά των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανόμενου του χαρακτηρισμού «ανθρώπινα ζώα», υποστηρίζοντας πως οι χαρακτηρισμοί αυτοί, σε συνδυασμό με τους μαζικούς θανάτους Παλαιστινίων από τον στρατό του Ισραήλ, αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία μιας «γενοκτονίας εν εξελίξει».

Η αγωγή ζητά επίσης, τον τερματισμό της ετήσιας στρατιωτικής υποστήριξης 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τσάι και συμπάθεια από τον Στάρμερ, αλλά από γλυπτά…τίποτε

Κριτική ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο

12 ομήρους θα απελευθερώσει απόψε η Χαμάς-Νέα επιδρομή στη Δυτική Όχθη με 2 νεκρά παιδιά

Περίοδο ισχνών αγελάδων βλέπει το 2024 ο Όλαφ Σολτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα