ΑΘΗΝΑ
11:00
|
01.12.2023
Kαλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποίηση στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωση της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και αύριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Βασικό αίτημα είναι η κατάπαυση των βομβαρδισμών και η απομάκρυνση του ιατρικού προσωπικού από τα νοσοκομεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Oι συνάδελφοι μας υγειονομικοί στη Γάζα, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών τους, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων.

Οι εικόνες ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Μωρά στο πάτωμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, “Αλ Σίφα”, με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους ελεύθερους σκοπευτές να το έχουν περικυκλώσει. Το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από τα ισραηλινά πυρά με αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο Νοσοκομείο “Αλ Σίφα”. Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα έχει μετατρέψει την αυλή του σε ομαδικό τάφο για άγνωστους σκοτωμένους πολίτες. Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητάει να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στη Γάζα. Με τις χιλιάδες λαού, με τους λαούς που καταδικάζουν τις δολοφονίες μωρών, μικρών παιδιών, άμαχου πληθυσμού, ασθενών.

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, όλη η ιατρική κοινότητα οφείλουν να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποίηση την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αντίθεσή μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο δολοφόνος του Βίκτορ Χάρα εκδίδεται από τις ΗΠΑ στη Χιλή

Γάζα: Εκεχειρία τέλος

Το Τέξας μήνησε την Pfizer για παραπλάνηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά στη δεύτερη θέση το  ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα