ΑΘΗΝΑ
21:11
|
13.05.2024
Ο φιλόσοφος, ακτιβιστής και ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγόρησε ανοιχτά τον Μπάιντεν για το βέτο που ασκεί στην παύση πυρός στη Γάζα.
Κορνέλ Γουέστ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑΚορνέλ Γουέστ (προοδευτικός πολιτικός, ακτιβιστής και φιλόσοφος), που καταδικάζει τα χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα ως «γενοκτονία» έχει λάβει περισσότερες από 1 εκατομμύριο προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις εκτεταμένες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, που ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να χτυπούν την περιοχή. Περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, σύμφωνα με το Associated Press με τα δύο τρίτα των νεκρών να είναι γυναίκες και παιδιά. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, από την ισραηλινή πλευρά, τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Και ενώ χιλιάδες Αμερικανοί έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες, με σκοπό να πιέσουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ο πρόεδρος μέχρι στιγμής αντιστέκεται σε κάτι τέτοιο. Με τη σειρά του ο Γουέστ, φιλόσοφος, πολιτικός ακτιβιστής και ειδικός σε θέματα φυλής και φύλου εκφώνησε μια ομιλία, καταδικάζοντας τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη Γάζα έξω από τον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 12/11.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε οποιονδήποτε είναι υποταγμένος και υφίσταται εκμετάλλευση», φώναξε ο Γουέστ στο πλήθος που τον άκουγε και συνέχισε «Και γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στη Γάζα αυτή τη στιγμή, επειδή υφίσταται γενοκτονία».

«10.000 νεκροί εκ των οποίων οι 4.000 είναι παιδιά. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει, ότι επειδή αγαπάτε και στέκεστε δίπλα στους Παλαιστίνιους και στα Παλαιστίνια παιδιά μισείτε κάποιον άλλον. Δεν μισούμε τους Εβραίους αδερφούς, δεν μισούμε τις Εβραίες αδερφές μας. Αντίθετα, μισούμε τη μοχθηρή ισραηλινή κατοχή».

«Μισούμε τη βίαιη πολιορκία κατά της Γάζας. Και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να ζητήσουμε κατάπαυση του πυρός. Και όμως, έχετε αυτούς τους δειλούς στην Ουάσιγκτον που μιλούν για μια ανθρωπιστική παύση. Παρακαλώ, ξυπνήστε! Δείτε με ανθρωπιά τους Παλαιστίνιους. Η αμερικανική αυτοκρατορία έχει το θράσος σε αυτό το κτίριο να ασκεί βέτο σε μια ανθρωπιστική παύση, όταν βομβαρδίζονται οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας. Τι είδους χώρα είμαστε; Τι είδους άνθρωποι είμαστε;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Προσήλωση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη θετική ατζέντα αλλά και κόντρα για τη Χαμάς (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα