ΑΘΗΝΑ
18:06
|
07.05.2024
Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου καταγγέλλει αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.
Απόσπασμα από βίντεο-ντοκουμέντο του Alpha από τη συμπλοκή ΟΠΚΕ και 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, όπου νέα στοιχεία και καταγγελίες παραπέμπουν σχεδόν ξεκάθαρα σε ανθρωποκτονία με πυρά από όπλο μέλους της ΟΠΚΕ.

Η οργή ξεχειλίζει και σε πολλά σημεία της χώρας, καθώς δεκάδες Ρομά διαδηλώνουν εναντίον της αστυνομικής καταστολής, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις νέους, 16, 17 και 18 ετών.  

Ταυτόχρονα, νέο βίντεο και ηχητικό ντοκουμέντο που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και δημοσιεύθηκε από τον Alpha, απεικονίζουν τις στιγμές λίγο πριν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, πριν τραυματιστεί θανάσιμα από όπλο αστυνομικού.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, μεσολαβούν επτά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο αστυνομικός φωνάζει «πίσω πίσω» και «σταμάτα ρε» στον οδηγό, προτού σπάσει το τζάμι και πυροβολήσει.

Ακολουθούν ουρλιαχτά και κραυγές: «Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί… Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις… Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα» ακούγεται να φωνάζουν τα άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο, ψελίσματα δικαιολογιών, πιθανόν από τον δράστη αστυνομικό και σοκαρισμένοι περίοικοι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διαρροές για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η βολίδα προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα του 17χρονου και στη συνέχεια κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο  Ιωάννης Μπαγκαγιάννης, ο δικηγόρος δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, καταγγέλλει ότι ο χώρος όπου πυροβολήθηκε ο Χρήστος πλύθηκε προτού φτάσει η Σήμανση, καταγγέλλοντας αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Προσθέτει, επίσης, ότι η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε με το όχημα που οδηγούσε, ενώ η θέση του οδηγού καθαρίστηκε προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός. 

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός».

Μάλιστα, ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης δηλώνει ότι ελήφθη δείγμα από τα χέρια του νεκρού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν κοντά στο όπλο, όμως τα χέρια του είχαν πλυθεί. Επικαλείται, μάλιστα, τα σχετικά ιατρικά έγγραφα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα