ΑΘΗΝΑ
03:36
|
03.05.2024
Την κατηγορεί επίσης και για παραπλάνηση των καταναλωτών με προϊόντα που χαρακτηριζόνται ως πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ό,τι στην πραγματικότητα.
Μόλυνση στον ποταμό Μπάφαλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα δικαστήρια θα βρεθεί η PepsiCo μετά από μήνυση από την πολιτεία της Νέας Υόρκης για πλαστική ρύπανση κατά μήκος του ποταμού Μπάφαλο που φέρεται να μολύνει το νερό και να βλάπτει την άγρια ζωή.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η PepsiCo είναι ο μεγαλύτερος αναγνωρίσιμος παράγοντας στο πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος της PepsiCo δήλωσε στο BBC ότι ήταν «διαφανής στο ταξίδι της για τη μείωση της χρήσης πλαστικού».

Την περασμένη εβδομάδα η Coca-Cola, η Danone και η Nestle κατηγορήθηκαν ότι έκαναν παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα πλαστικά τους μπουκάλια.

Η PepsiCo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζουν μηνύσεις από τις τοπικές αρχές σχετικά με τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Οι εταιρείες κατηγορούνται για οικολογικό ξέπλυμα όταν χαρακτηρίζουν ένα προϊόν ως πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ό,τι στην πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές που ελπίζουν να βοηθήσουν τον πλανήτη επιλέγοντας αυτά τα προϊόντα.

«Καμία εταιρεία δεν είναι πολύ μεγάλη για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μας», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

Όταν το γραφείο της διεξήγαγε έρευνα όλων των τύπων απορριμμάτων που συλλέχθηκαν σε 13 τοποθεσίες κατά μήκος του ποταμού Μπάφαλο πέρυσι, διαπίστωσε ότι η πλαστική συσκευασία μιας χρήσης της PepsiCo ήταν η πιο επιβλαβής για το περιβάλλον.

«Από τα 1.916 κομμάτια πλαστικών απορριμμάτων που συλλέχθηκαν με αναγνωρίσιμη μάρκα, πάνω από το 17% παρήχθη από την PepsiCo», ανέφερε.

Άλλες αναγνωρίσιμες μάρκες περιλαμβάνουν τα McDonald’s και τα ζαχαροπλαστεία Hershey’s.

Σύμφωνα με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, η PepsiCo κατασκευάζει, παράγει και συσκευάζει τουλάχιστον 85 διαφορετικές μάρκες ποτών και 25 μάρκες σνακ που διατίθενται κυρίως σε πλαστικά δοχεία μιας χρήσης. Η Pepsi ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «είναι σοβαρή για τη μείωση των πλαστικών και την αποτελεσματική ανακύκλωση».

Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για ένα «σύνθετο ζήτημα» που απαιτούσε τη συμμετοχή «επιχειρήσεων, δήμων, παρόχων μείωσης των απορριμμάτων, ηγετών της κοινότητας και καταναλωτών».

Η μήνυση ισχυριζόταν ότι έχουν εντοπιστεί μικροπλαστικά στην παροχή πόσιμου νερού της πόλης του Μπάφαλο που «μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία, από αναπαραγωγική δυσλειτουργία έως φλεγμονή του εντέρου και νευροτοξικές επιδράσεις».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα