ΑΘΗΝΑ
07:42
|
28.04.2024
Η παραπομπή αφορά την αποτυχία του κράτους να κλείσει χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων ο οποίος υπήρχε σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την αποτυχία να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, η παραπομπή προκύπτει από την αποτυχία του κράτους να κλείσει χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων ο οποίος υπήρχε σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Ο χώρος υγειονομικής ταφής αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και ρυπαίνει το τοπικό περιβάλλον. Μολονότι ο χώρος υγειονομικής ταφής δεν λειτουργεί εδώ και περισσότερα από πέντε έτη, πρέπει όχι μόνο να κλείσει, αλλά και να αποκατασταθεί, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με απόφαση του Δικαστηρίου του 2014.

Η Κομισιόν έχει αποφασίσει να παραπέμψει το κράτος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για δύο ακόμη λόγους, την καθυστέρηση πληρωμών των προμηθευτών των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και την αποτυχία κατάθεσης επικαιροποιημένων χαρτών κινδύνου πλημμύρας έως τις 22 Δεκεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα