ΑΘΗΝΑ
13:42
|
06.05.2024
Η πρώην υπουργός συνεχίζει να αναρωτιέται «γιατί είναι ο σκουρόχρωμος αρνητική λέξη», συνεχίζοντας τις ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές δηλώσεις.
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές τις δηλώσεις περί «σκουρόχρωμης Ευρώπης», φαίνεται πως έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στο Kontra Channel, η Άννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της το πρόβλημα είναι ότι κυρίως από το χώρο της Αριστεράς οι χαρακτηρισμοί είναι εξαιρετικά εύκολοι, αναφέροντας ότι χαρακτήρισαν τον Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο του εξέλεξαν, alt right.

«Ο όρος σκουρόχρωμος μπορεί και να ξενίσει και να σχολιαστεί. Έχει σημασία και ποιος το λέει και τι λέμε συνολικά», υποστήριξε η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέροντας: «Θα μπορούσα να πω δεν θα ήθελα να έχουν έρθει οι Αφρικανοί στην Ευρώπη. Οι Αφρικανοί είναι σκουρόχρωμοι».

Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις που επέφεραν οι δηλώσεις, η πρώην υπουργός αναρωτήθηκε «γιατί είναι ο σκουρόχρωμος αρνητική λέξη».

Υπενθυμίζεται πως η ίδια σε ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum, είχε δηλώσει πως «αυτό  που εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη».

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης είχε σχολιάσει πως η Διαμαντοπούλου «προσχώρησε στις θέσεις μου στο μεταναστευτικό» και πως «ούτε εγώ δεν προσδιορίζω τη μετανάστευση με βάση το χρώμα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα