ΑΘΗΝΑ
05:55
|
21.06.2024
Ο μη επανδρωμένος πύραυλος του Ίλον Μασκ εκτοξεύτηκε, πέταξε για οκτώ λεπτά και μετά κόπηκε η ζωντανή μετάδοση. Αλλά όλοι είναι ικανοποιημένοι.
Εκτόξευση SpaceX από το Τέξας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πολυπράγμων Ίλον Μασκ είναι ικανοποιημένος μέσα στην αποτυχία του. Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ εκτοξεύτηκε χθες Σάββατο 18/11 από τις εγκαταστάσεις της διαστημικής εταιρείας του Ίλον Μασκ στο Τέξας.

Ο πύραυλος της SpaceX εκτοξεύτηκε ομαλά και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος αφού το σκάφος Starship που μετέφερε αποσπάστηκε από τον πύραυλο και ξεκίνησε την πτήση του για να βγει στο Διάστημα και να πραγματοποιήσει μια σύντομη βόλτα έξω από τη Γη πριν επιστρέψει στη βάση του.

Πέταξε για οκτώ λεπτά και μετά χάθηκε κάθε επικοινωνία με το σκάφος και διεκόπη η ζωντανή μετάδοση. Ο πύραυλος εξερράγη πάνω από τον κόλπο του Μεξικού. Ωστόσο, τόσο ο Μασκ όσο και η NASA δηλώνουν ικανοποιημένοι. Η δεύτερη απόπειρα απέτυχε καλύτερα από την πρώτη. Η πρώτη δοκιμή είχε αντέξει τέσσερα λεπτά.

Τα στελέχη της SpaceX υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται βήμα βήμα και έτσι κάθε δοκιμή που είναι πιο πετυχημένη από την προηγούμενη αποτελεί θετικό σημάδι και ότι όπως έμαθαν πράγματα και έκαναν βελτιώσεις στο όλο σύστημα μετά την πρώτη αποτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Nvidia: Πλέον η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο-Η αξία της ξεπέρασε αυτή της Microsoft

Ιαπωνία: Αναπτύσσονται μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΔΝΤ: Κατάλληλη δημοσιονομική πολιτική για μεγιστοποίηση των οφελών του ΑΙ

Η Τουρκία σάρωσε… ψηφιακά την Αγία Σοφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα