ΑΘΗΝΑ
11:08
|
17.05.2024
Η ανταποκρίτρια και ο εικονολήπτης του Al Mayadeen, χτυπήθηκαν από ισραηλινές ρουκέτες, μόλις τελείωσαν τη ζωντανή μετάδοσή τους.
Ξεπερνούν τους 45 οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμα δημοσιογράφοι, η ανταποκρίτρια του Al Mayadeen, Φάραχ Ομάρ και ο εικονολήπτης Ράμπιν Μεεμαρί, έχασαν σήμερα τη ζωή τους, στο Τάιρ Χάρφα στον νότιο Λίβανο, από «σκόπιμο» εναντίον τους δολοφονικό πλήγμα, όπως αναφέρει το αραβικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε δύο ρουκέτες, στις 10 το πρωί, στο σημείο από το οποίο οι δύο εργαζόμενοι του Al Mayadeen, είχαν μόλις ολοκληρώσει τη ζωντανή τους σύνδεση και τη μετάδοση πληροφοριών για τον τελευταίο ισραηλινό βομβαρδισμό στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των 48 και πλέον δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, στον νότιο Λίβανο έπεσε νεκρός τις πρώτες μέρες της ισραηλινής επίθεσης, ο οπερατέρ του Reuters Ισάμ Αμπντάλα, ενώ έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφοι του Reuters και του Al Jazeera.

«Η εκ προθέσεως δολοφονία των αγαπημένων μας συναδέλφων  έρχεται αφότου το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε στις 13 Νοεμβρίου κανονισμούς που επιτρέπουν στην κατοχική κυβέρνηση να απαγορεύσει και να κλείσει το Media Network Al Mayadeen», αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα