ΑΘΗΝΑ
09:49
|
28.04.2024
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο σκάκι έληξε χθες στο Μαυροβούνιο, με τις ελληνικές ομάδες να ολοκληρώνουν μια εξαιρετική πορεία.
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού στο Μαυροβούνιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο σκάκι έληξε χθες στο Μαυροβούνιο, με τις ελληνικές ομάδες να ολοκληρώνουν μια εξαιρετική πορεία, με καλό τελικό πλασάρισμα, αλλά και εξαιρετικό σκάκι.

Η Εθνική Γυναικών, με τη φοβερή Σταυρούλα Τσολακίδου στην 1η σκακιέρα ολοκλήρωσε την μεγαλειώδη πορεία της με νίκη 2,5-1,5 επί της Σλοβενίας στον τελευταίο γύρο για να ισοβαθμήσει στις θέσεις 3-5. Τα κριτήρια ισοβαθμίας δεν μας ευνόησαν και η ομάδα κατετάγη τελικά 5η. Η ήττα στον προτελευταίο γύρο από το πανίσχυρο Αζερμπαϊτζάν στέρησε από τις γυναίκες το βάθρο.

Ωστόσο, η Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στην 1η σκακιέρα, ενώ ταυτόχρονα έκανε την 2η της νόρμα GM. Αναστασία Αβραμίδου και Κατερίνα Παυλίδου έκαναν  και οι δυο νόρμες WGM, τερματίζοντας 4ες στην ατομική τους επίδοση στις σκακιέρες τους

Ισόβαθμη στις θέσεις 6-12, με τελική κατάταξη την 12η, η Εθνική αντρών. Η ομάδα πάλεψε δυνατά τον τελευταίο γύρω με την τελική νικήτρια Σερβία, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Νικόλας Θεοδώρου, έχοντας κάνει φοβερό τουρνουά, παραβίασε την ισοπαλία επιτυγχάνοντας μεγαλειώδη νίκη επί του Ρώσου Πρέντκε, που παίζει με τα σερβικά χρώματα μετά τις δυτικές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Ίδια η περίπτωση και του Σαράνα, στην 2η σκακιέρα, οδηγώντας από τη …Ρωσία με αγάπη, την Σερβία στην κορυφή της Ευρώπης. Με χρυσό μετάλλιο στην 2η σκακιέρα, ο Ρώσος πέτυχε 6/8, αποδεικνύοντας τη μεγαλειώδη φόρμα του. Η νίκη είναι ιδιαίτερα γλυκιά για τον Σαράνα, ο οποίος γίνεται ο μοναδικός παίκτης που κατακτά το ευρωπαϊκό ατομικό και ομαδικό πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

Η εθνική Σερβίας πανηγυρίζει το χρυσό

Με χρυσό μετάλλιο στην 1η σκακιέρα κατέληξε ο Μάγκνους Κάρλσεν, ο οποίος δεν έπαιξε στον τελευταίο γύρο, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο:

«Οι λόγοι είναι κυρίως εγωιστικοί, θα έλεγα. Ο πρώτος και πιο σημαντικός λόγος είναι ότι αν δεν κερδίσει ο Σάριτς, θα πάρω την πρώτη θέση στην 1η σκακιέρα και δεν έχω κερδίσει ποτέ ατομικό χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκές ομάδες ή στην Ολυμπιάδα, έτσι ώστε θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ήμουν κουρασμένος».

Χρυσή στις γυναίκες η Βουλγαρία, με δεύτερο το Αζερμπαϊτζάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα