ΑΘΗΝΑ
07:34
|
27.04.2024
Σε συνέντευξη του 2003, φαίνεται πως ο γνωστός καλλιτέχνης παραδέχτηκε πως το μικρό του όνομα είναι «Ρόμπι».
Γκράφιτι του Μπάνκσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια χαμένη συνέντευξη του BBC με τον καλλιτέχνη του δρόμου Banksy που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως ο μυστηριώδης καλλιτέχνης αποκαλύπτει ποιο είναι το μικρό του όνομα.

Στην ηχογράφηση του 2003, ο ρεπόρτερ του BBC Νάιτζελ Ρεντς τον ρωτά αν τον λένε «Ρόμπερτ Μπανκς» και ο καλλιτέχνης απαντά: «Προτιμώ το Ρόμπι»

Το όνομα του Banksy αποτελεί εδώ και πολύ καιρό το αντικείμενο εικασιών στο διαδίκτυο, με παραλλαγές των Ρόμπιν, Ρόμπερτ και Ρόμπι να προτείνονται.

Η πλήρης συνέντευξη μπορεί να ακουστεί στο BBC Sounds ως The Banksy Story στο Radio 4.

Ένα μπόνους επεισόδιο του podcast ηχογραφήθηκε ειδικά μετά την ανακάλυψη της ηχογράφησης.

Η ηχογράφηση περιλαμβάνει επίσης τον Banksy να συγκρίνει την προσέγγισή του στην τέχνη – η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή γκράφιτι στα κρυφά και με ταχύτητα – με τα γεύματα στο φούρνο μικροκυμάτων.

«Είναι γρήγορο», είπε ο καλλιτέχνης του Μπρίστολ, προσθέτοντας: «Θέλω να το φτιάξω και να φύγω».

Είναι μια από τις πρώτες γνωστές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις με τον καλλιτέχνη, ο οποίος συχνά περιγράφεται ως «μυστηριώδης» και «μυστικός» από τον Τύπο.

Η πραγματική ταυτότητα του Banksy δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αλλά η συνέντευξη δίνει στους θαυμαστές του, μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουν τη φωνή του.

Ο καλλιτέχνης – τότε στα 20 του – έδωσε συνέντευξη στον κ. Ρεντς, πρώην καλλιτεχνικού συντάκτη του BBC, το καλοκαίρι του 2003 για να σηματοδοτήσει την έναρξη της έκθεσης Turf War του Banksy στο ανατολικό Λονδίνο.

Μια επεξεργασμένη έκδοση μεταδόθηκε τον Ιούλιο στο πρόγραμμα PM του BBC. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε όλο το υλικό.

Πολλά χρόνια αργότερα, ο Νάιτζελ Ρεντς άκουγε το podcast The Banksy Story και αυτό τον ώθησε να ανακτήσει ολόκληρη τη συνέντευξη από έναν μίνι δίσκο στο σπίτι του.

Το υλικό που δεν είχε δει το φως τη δημοσιότητας, περιλαμβάνει την υπεράσπιση του βανδαλισμού ως μορφή τέχνης από τον Banksy.

«Δεν είμαι εδώ για να ζητήσω συγγνώμη για αυτό», είπε στον κ. Ρεντς. «Είναι ένας πιο γρήγορος τρόπος να πεις την άποψή σου, σωστά;

«Με τον ίδιο τρόπο που η μητέρα μου μαγείρευε κυριακάτικο ψητό κάθε Κυριακή και έλεγε κάθε Κυριακή, «χρειάζονται ώρες για να το φτιάξεις, λεπτά για να φας».

«Και αυτές τις μέρες τρώει γεύματα από τον φούρνο μικροκυμάτων και φαίνεται πολύ πιο χαρούμενη. Ακολουθώ αυτή την προσέγγιση στην τέχνη πραγματικά. Θέλω να το κάνω και να φύγω».

Όταν πιέστηκε για το εάν το γκράφιτι είναι βανδαλισμός και παράνομο, ο Banksy είχε αυτή τη συμβουλή στους ανθρώπους:

«Βγείτε έξω! Καταστρέψτε πράγματα! Διασκεδάστε!», είπε, προσθέτοντας ότι άλλοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν πάνω από τη δουλειά σου.

«Άλλοι άνθρωποι, μπορούν να το αλλάξουν. Άλλοι μπορούν να το ξεφορτωθούν», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα